SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Goran Klemenčič Marka Jakliča oglobil s 1.200 evri

3

termometer

Nekdanji prvi mož Lekarne Ljubljana (LL) bo moral plačati globo 1.200 evrov, ki mu jo je naložila protikorupcijska komisija (KPK). Jaklič pa je odvetnikom predal primer domnevnega konflikta interesov.

Nekdanji direktor LL Marko Jaklič bo moral po poročanju spletnih Financ plačati globo 1.200 evrov, saj po prenehanju omenjene funkcije podatkov o svojem premoženju ni sporočil protikorupcijski komisiji, kot to zahteva zakon. Zaradi tega so mu na KPK izrekli globo, to bo, kot je dejal, plačal v kratkem.

Zadevo je predal svojim odvetnikom "Globo sem plačal oziroma jo bom v kratkem. Sem pa zadevo že predal odvetnikom, ker gre v primeru KPK za očiten konflikt interesov med predsednikom KPK Goranom Klemenčičem in njegovo ženo Nino Zidar Klemenčič, ki zastopa Vzajemno in je od nje dobila že okoli 300 tisoč evrov," je glede ukrepa komisije še dodal Jaklič.

O povezavi med svojim neprijavljanjem premoženja ter parom Klemenčič in s tem povezanim konfliktom interesov Jaklič ni želel podrobneje govoriti. V časniku zato domnevajo, da gre za povezavo s Klemenčičevo, ki za Vzajemno vodi odškodninske tožbe zoper nekdanje člane uprav, med katerimi je bil tudi Jaklič. Klemenčičeva je zdajšnji upravi med drugim predlagala, naj prek sodišča zavaruje Jakličevo premoženje, da bo tako od njega sploh lahko izterjala kakšno odškodnino.

Na KPK sicer niso odgovorili na vprašanje, zakaj niso Jakliča oglobili že v preteklosti, ko je še opravljal funkcijo direktorja lekarn, je pa Klemenčič med drugim dejal, da nadzor nad njegovim premoženjem še traja, še pišejo Finance.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin