Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 8. 2022,
13.55

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

praznovanje rojstni dan nakupovalno središče Europark PR članek

Sreda, 24. 8. 2022, 13.55

1 leto, 9 mesecev

Europark praznuje 22. rojstni dan

Oglasno sporočilo

Vse od ustanovitve pred 22 leti si v Europarku Maribor prizadevajo zvesto slediti potrebam in željam obiskovalcev. Na današnji novinarski konferenci so predstavili dogajanje v preteklem letu, prihajajoče rojstnodnevne dogodke in načrte za naslednje mesece.

Foto Bojan Mihalič. | Foto: Foto Bojan Mihalič.

Vračanje obiskovalcev in ponovna rast prometa

Čez dober mesec dni bodo v Europarku pozdravili že 140-milijontega obiskovalca, kar je izjemen uspeh. V vseh 22 letih od otvoritve so organizirali že več kot dva tisoč dogodkov. "Ponosni smo, da smo se s skupnimi močmi in veliko truda vseh zaposlenih uspešno spopadli z izzivi, ki jih je prinesla epidemija koronavirusa," je na današnji novinarski konferenci povedala menedžerka nakupovalnega središča Simona Mandl, ki že dvanajst let vodi največje nakupovalno središče severovzhodne Slovenije. Izpostavila je predano delo več kot tisoč zaposlenih, ki so skrbeli, da je poslovanje potekalo kar se da nemoteno. V Europarku so veseli, da lahko odlično nakupovalno izkušnjo in pestro dogajanje zopet ponujajo v polnem obsegu, saj si potrošniki želijo pristnih doživetij v nakupovalnih središčih.

Simona Mandl. Foto: Bojan Mihalič | Foto: Simona Mandl. Foto: Bojan Mihalič

Stalno nadgrajevanje raznolike in privlačne ponudbe

Še naprej si želijo ustvarjati moderen videz in prijetno okolje, v katerem bi se obiskovalci dobro počutili, zato so v zadnjih letih izvedli kar nekaj investicij. Na tleh so zasijale nove ploščice, zamenjali so tekoče stopnice v gostinskem predelu ter dokončali prenovo strehe.

Načrtujejo tudi odpiranje novih trgovin.

"Pred nami je odprtje trgovin nemškega modnega koncerna Hugo in Boss. Širše od gravitacijskega območja nakupovalnega središča Europark bosta to edini 'monobrand' trgovini te znamke, zato verjamemo, da se ju bodo obiskovalci zelo razveselili." je razložila Simona Mandl.

Kmalu načrtujejo tudi odprtje trgovine Slowatch z ročnimi urami in nakitom priznanih blagovnih znamk. Ravno danes so pri vhodu 2 odprli Pasjo vilo, ki bo štirinožnim prijateljem nudila varno, čisto in prijetno zatočišče. Prav raznolika ponudba 120 trgovin in gostinskih lokalov je tisto, zaradi česar se obiskovalci v Europark radi vračajo.

FOTO 3 (foto_Bojan Mihalič) | Foto:

Vpetost v lokalno okolje in podpora družbenoodgovornih projektov

Poslanstvo Europarka je sodelovanje z lokalno skupnostjo in podpiranje projektov, ki pozitivno vplivajo na okolje in prebivalce Maribora. Podpirajo številne športne, kulturne, izobraževalne in dobrodelne dogodke, med njimi Zlato Lisico in Festival Lent. Pri razvoju ponudbe veliko pozornost namenjajo tudi okoljevarstvu, zato so letos postali ponosni partner projekta Mbajk. Ta občanom nudi možnost izposoje koles na različnih točkah po mestu, ena od izposojevalnic koles je svoje mesto našla prav pred Europarkom ob avtobusni postaji.

Bleščeče praznovanje 22-letnice

Ob 22. obletnici so pripravili pester rojstnodnevni program, ki bo potekal od ponedeljka, 22. avgusta, do sobote, 3. septembra. Za zabavo bodo letos poskrbele popačene podobe v ogledalih in nagradna igra, v kateri bodo obiskovalci lahko osvojili darilne bone Desetak v skupni vrednosti 2.200 €. V trgovinah in lokalih so 2. in 3. septembra pripravili rojstnodnevne popuste in številne ugodnosti.

V petek, 2. septembra, ob 17. uri ne zamudite koncerta fantov BQL & BUDALE na osrednjem prireditvenem prostoru.

V soboto, 3. avgusta, ob 11. uri pa bo za čudovito vzdušje poskrbel Žan Serčič z bendom. Sobotno popoldne bo namenjeno najmlajšim, ki se bodo zabavali na koncertu Romane Krajnčan, ustvarjalnih delavnicah in otroški predstavi.

Pestro jesensko dogajanje

Vanja Bele Kovačič. Foto: Bojan Mihalič | Foto: Vanja Bele Kovačič. Foto: Bojan Mihalič

S privlačnimi dogodki bodo tudi v prihodnje skrbeli za odlično nakupovalno izkušnjo in zabavna doživetja.

"Septembra pripravljamo razstavo zelišč in gob ter jesensko-zimsko modno revijo. Veselimo se, da bomo po dveh letih oktobra spet izvedli razstavo malih živali in dan požarne varnosti, ki vedno privabita veliko število obiskovalcev. Organizirali bomo tudi martinovanje, festival medu in še marsikaj drugega," je povedala vodja marketinga Vanja Bele Kovačič.

Dodala je še, da so se obiskovalci navadili na redne letne dogodke in se jih radi udeležujejo, saj so lepa priložnost za druženja in srečevanja.

V Europarku Maribor zagotavljajo, da bodo tudi v prihodnje zavezani ustvarjanju raznolike in bogate ponudbe z najnovejšimi evropskimi in svetovnimi trendi po meri obiskovalcev.

Europark Maribor – upravlja SES Spar European Shopping Centers

Nakupovalno središče Europark Maribor upravlja družba SES Spar European Shopping Centers. Trenutno podjetje upravlja 30 nakupovalnih središč v srednji, južni in vzhodni Evropi s skupno površino več kot 830 tisoč kvadratnih metrov. Podjetje SES je v Avstriji in Sloveniji vodilno na trgu v poslovnem segmentu velikih nakupovalnih središč. Leta 2020 so najemniki na lokacijah SES – Spar European Shopping Centers ustvarili 2,64 milijarde evrov bruto prodaje. SES že od vsega začetka nudi svoje znanje in izkušnje na področju razvoja projektov, nadzora gradnje, oddajanja nakupovalnih površin in upravljanja nakupovalnih središč tudi zunanjim lastnikom nakupovalnih središč. Nakupovalna središča SES so bila že večkrat nagrajena z državnimi in mednarodnimi priznanji na področju arhitekture in oblikovanja, trajnostnega razvoja, prometnega načrtovanja in inovativnega trženja. Nakupovalno središče ALEJA Ljubljana, ki se je odprlo maja 2020, je letos prejelo svetovno priznano nagrado "Global RLI Award" v kategoriji "Mednarodna nakupovalna središča novogradnje". SES je del skupine SPAR Austria.

Dodatne informacije na: www.europark.si in www.ses-european.com.

Nakupovalno središče Europark Maribor je prejelo naslednje mednarodne nagrade: V letih 2009, 2010, 2015 in 2016 z različnimi marketinškimi kampanjami med finalisti za mednarodno nagrado Solal Marketing Award, ki jo podeljuje Mednarodno združenje nakupovalnih središč za najučinkovitejše marketing kampanje v Evropi in Južni Afriki. Leta 2020 pa je prejelo certifikat TÜV Austria za upravljanje higienskih standardov covid-19.

Naročnik oglasnega sporočila je EUROPARK D.O.O.

Ne spreglejte