SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Erjavec vendarle predsednik parlamenta? (video)

1

termometer

V DeSUS v vladi Mira Cerarja zahtevajo tri ministrske resorje in položaj predsednika državnega zbora, kljub temu pa so na ustanovni seji podprli Milana Brgleza, kandidata SMC za predsednika DZ.

Predsednik DeSUS in zunanji minister v odhodu Karl Erjavec je namreč po jutranji seji izvršnega odbora demokratične stranke upokojencev dejal, da bodo položaj prvega med parlamentarci zahtevali, če bodo v koaliciji. Po tradiciji namreč to mesto pripada drugi najmočnejši stranki v koaliciji.

Ali bo kandidat Erjavec? V stranki bodo na koalicijskih pogajanjih prihodnji teden zahtevali konkretizacijo osnutka koalicijske pogodbe, tako da bo jasno zapisano, kako bo z eno od ključnih zahtev stranke, izplačilom regresa za upokojence. Erjavec sicer ni povedal, kdo bi bil njihov kandidat za vodenje državnega zbora. Kot je znano, je bil sam kandidat za ta položaj, a si je potem premislil.

Dokler teh določil ne bo v koalicijski pogodbi, ki bo tudi podpisana, DeSUS ne bo prevzela nobene funkcije, je napovedal. V torek, ko se je s kandidaturo strinjal, je Erjavec pričakoval, da bosta do četrtka okvirna koalicija in njen program že znana. Za zdaj v DeSUS pričakujejo povabilo na pogajanja glede koalicijske pogodbe. Če povabila ne bo, tudi s kadrovskimi vprašanji ne bo težav, je pojasnil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin