Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 12. 2014,
10.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

DOBA Fakulteta izobraževanje online študij

Sreda, 24. 12. 2014, 10.47

6 let, 6 mesecev

Do perspektivne izobrazbe v celoti prek spleta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
DOBA Fakulteta je že 15 let edina slovenska izobraževalna ustanova, ki med drugim ponuja študij v celoti prek interneta.

Včasih je izobraževanje nujno pomenilo tudi določeno mero odrekanja. Če si študiral, ni bilo mogoče obenem imeti še redne službe in skrbeti za družino, zato so bile možnosti pridobivanja izobrazbe po koncu študentskih let zelo omejene. Internet je, kot že toliko drugih stvari, za vedno spremenil ta koncept. Danes je spletno izobraževanje v svetu nekaj običajnega in številne ugledne univerze poleg klasičnih programov vsem vedoželjnim ponujajo tudi učenje in pridobitev akademskega naziva na daljavo. Pri nas najboljše možnosti izobraževanja prek spleta ponuja mariborska DOBA Fakulteta.

Če že dolgo razmišljate o pridobitvi izobrazbe ali dokončanju študija, a vam družina, služba in druge dejavnosti tega ne dovoljujejo, je spletno učenje idealna rešitev za vas. Odlikuje ga namreč izredna fleksibilnost, kar v praksi pomeni, da lahko študirate, kjerkoli in kadarkoli vam najbolj ustreza. Bi se učili v večernih urah, ko opravite z obveznostmi v službi in doma in ste najproduktivnejši? S spletnim študijem to ni težava. Živite v tujini ali ste veliko na poti? Tudi to ni ovira, saj vam izobraževanje na daljavo omogoča uporabo virtualne predavalnice povsod, kjer imate dostop do spleta. Sproščeno učenje v parku ali ob bližnjem jezeru tako ni več utopija, temveč povsem realna možnost.

Vse, kar potrebujete, so dostop do interneta, volja do učenja, nekaj samodiscipline, za preostalo pa bo poskrbel vaš mentor, ki bo spremljal vaš napredek in vas umerjal pri učenju. Študirali boste v virtualnem učnem okolju, s pomočjo forumov, klepetalnic, wikijev, družbenih omrežjih in drugih spletnih orodij, kar vam omogoča, da boste ves čas povezani s študijskimi kolegi. Da se boste lahko v določenem trenutku posvetili vsebini enega predmeta, se ti izvajajo drug za drugim. Odličnost izvajanja spletnega študija dokazuje tudi mednarodna akreditacija.

Naloge in druge študijske obveznosti (seminarsko, projektno delo, analize, poročila, vmesni testi …) boste opravljali sproti, samostojno ali v timu. Študijsko gradivo je v elektronski obliki, zato je vedno dostopno, vključeno pa je v ceno šolnine. Stabilna in najsodobnejša tehnična podpora v kombinaciji s celostno pedagoško podporo je pri spletnem študiju ključnega pomena. Na DOBA Fakulteti boste uporabljali najsodobnejše virtualno učno okolje Blackboard Learn, ki ga uporablja več kot tri tisoč institucij po vsem svetu.

Razlogov za študij na daljavo je torej več kot dovolj, želena izobrazba pa še nikoli ni bila tako dostopna. Ste še vedno v dvomih? Preizkusite spletni študij brezplačno in se prepričajte o njegovi učinkovitosti!

Ne spreglejte