Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 3. 2014,
12.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

tablete posoda test

Sreda, 12. 3. 2014, 12.20

8 let

Čeprav so cenejše, so med najboljšimi za pomivanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na testu tablet za strojno pomivanje posode so se tablete trgovskih blagovnih znamk izkazale kot resna konkurenca izdelkom priznanih proizvajalcev. Pomivanje z njimi pa je tudi občutno cenejše.

Zveza potrošnikov Slovenije je izvedla test sedmih vzorcev tablet za strojno pomivanje posode, in sicer po dva izdelka vodilnih znamk velikih svetovnih proizvajalcev (Finish in Somat) ter blagovne znamke trgovskih verig DM, Hofer in Lidl.

Rezultati so pokazali, da so tablete trgovskih blagovnih znamk enako kakovostne ali celo boljše od tablet uveljavljenih proizvajalcev, hkrati pa so tudi cenejše.

Nekatere kemikalije v tabletah lahko poškodujejo posodo Na testu so bili pozorni tudi na močne kemikalije, ki so v tabletah in ki lahko pri daljši uporabi poškodujejo posodo. Posebej občutljivi so kozarci oziroma steklo, jedilni pribor, plastična posoda ter jedilni servis iz porcelana s pozlato in drugimi dekoracijami nad glazuro.

Ob tem so preverili, kako agresivno učinkujejo testirane tablete na te materiale po petdesetih, stotih, stopetdesetih in tristotih ponovitvah. Le ene tablete so se pokazale agresivne do stekla, pri preostalih pa so bile poškodbe na posodi majhne; vidne so bile le poškodbe na dekoraciji, kar ni nepričakovano, saj je tako občutljiva, da že proizvajalci odsvetujejo pomivanje v stroju.

Preveč razkošna embalaža Na ZPS testu so ocenili tudi navodila ter podatke na embalaži ter njeno praktičnost in velikost glede na število tablet v njej. Ugotovili so, da je embalaža pogosto razkošna, zavitki pa niso napolnjeni do vrha.

Kar nekaj pomanjkljivosti so odkrili tudi pri navodilih. "Medtem ko so pri tabletah trgovskih blagovnih znamk navodila in vse informacije natisnjene v slovenščini že na embalaži, je na embalaži tablet priznanih blagovnih znamk slovenskim potrošnikom namenjena le drobno popisana nalepka, pisava je majhna in slabo berljiva," so še sporočili iz ZPS-ja.

Ne spreglejte