Četrtek,
21. 2. 2019,
17.10

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

1

Natisni članek

Alde evropske volitve SMC Violeta Bulc

Četrtek, 21. 2. 2019, 17.10

5 let, 2 meseca

Bulčeva še brez odločitve o kandidaturi na evropskih volitvah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

1

Violeta Bulc | Evropska komisarka Violeta Bulc se še ni odločila, ali bo kandidirala na prihajajočih evropskih volitvah. | Foto Reuters

Evropska komisarka Violeta Bulc se še ni odločila, ali bo kandidirala na prihajajočih evropskih volitvah.

Foto: Reuters

Evropska komisarka Violeta Bulc se še ni odločila, ali bo kandidirala na majskih volitvah v Evropski parlament, so povedali v njenem kabinetu. Odločitev naj bi sprejela v prihodnjih tednih, neuradno pa naj bi se morala že do petka odločiti, ali bo na listi stranke SMC. Omenjena stranka kandidatne liste sicer še ni oblikovala.

Iz kabineta Violete Bulc so zagotovili, da bo komisarka zagotovo "sodelovala v kampanji za evropske volitve, saj verjame, da so te evropske volitve zelo pomembne". "Zastopala bo liberalne vrednote, ki so potrebne, da se bo evropska zgodba razvijala naprej," so poudarili in napovedali, da si Bulčeva želi, da so v ospredju kampanje vsebine, pomembne za prihodnost EU.

Janez Janša in Marjan Šarec
Novice Projekcija: SDS in LMŠ si lahko obetata po tri sedeže #volitveEU

Bulčevo omenjajo tudi kot mogočo kandidatko v vodilni ekipi Alde

Kot so sporočili iz stranke SMC, je "komisarka Violeta Bulc vsekakor v ožjem izboru kandidatov za volitve v Evropski parlament, lista pa še ni oblikovana". Bulčeva je sicer vseskozi veljala za najresnejšo kandidatko za nosilko liste stranke na evropskih volitvah, ki bodo 26. maja. Omenjali so jo tudi kot mogočo kandidatko v vodilni ekipi evropskih liberalcev (Alde).

Predsednik SMC in zunanji minister Miro Cerar je sicer v ponedeljek po srečanju z Bulčevo v Bruslju povedal, da se v stranki o evropskih volitvah in nosilcih liste še dogovarjajo. Potrdil je tudi, da Alde Bulčevo vabi v ožjo volilno skupino.

Novice Zakaj ima Marjan Šarec tako visoko podporo? #video

Se bo SMC povezala s SAB?

SMC se je sicer skupaj z LMŠ in SAB, ki prav tako pripadata evropskim liberalcem, dogovarjala za skupen nastop na evropskih volitvah, a se je LMŠ odločila, da bo nastopila s samostojno listo. Cerar in predsednica SAB Alenka Bratušek sta po sestanku 13. februarja, na katerem jima je predsednik LMŠ Marjan Šarec sporočil odločitev stranke, napovedala, da bosta organom svojih strank predlagala oblikovanje skupne liste SMC in SAB.

A se za zdaj na to temo še nista srečala, vsaj v SAB naj bi še prej zasedali organi stranke. Bratuškova je danes na javni televiziji razkrila, da odločitev o sodelovanju s SMC na volitvah še ni sprejeta, se pa njihovi člani nagibajo k temu, da bi šli na volitve samostojno. O tem so se po njenih besedah veliko pogovarjali na kongresu stranke minulo soboto.

Bratuškova je po kongresu novinarjem zatrdila, da je evidentiranih več kot dovolj kandidatov, da bi lahko imeli samostojno listo. Dodala je, da bi si kot prvi obraz njihove stranke na evropskih volitvah želela generalnega sekretarja Jerneja Pavliča.