SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Botanični vrt preplavili nasmeški malčkov

1

termometer

Dobrodelnost in srčnost lahko polepšata še tako turoben dan. Sodelavci družbe TSmedia so popeljali socialno ogrožene družine v Botanični vrt v Ljubljani in skupaj z njimi odkrivali rastlinski svet.

Družba TSmedia se je že tretje leto zapovrstjo pridružila tednu korporativnega prostovoljstva, akciji Vračamo družbi. Po vzoru dobrih praks ameriških in drugih tujih podjetij jo izvajajo prvi teden v oktobru pod okriljem Ameriške gospodarske zbornice AmCham Slovenija v sodelovanju s Slovensko filantropijo.

Vračamo družbi spodbuja podjetja, da začutijo odgovornost, poslanstvo in nalogo, da s prostovoljstvom vračajo svojemu lokalnemu okolju. Cilj tovrstnega združevanja in povezovanja pa so srečni posamezniki ter zdrava družba.

TSmedia se je v okviru akcije Vračamo družbi povezala z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje in več socialno ogroženim družinam omogočila, da so preživele sproščeno popoldne v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani.

Več kot 55 udeležencev akcije je skupaj odkrivalo zanimivosti o že poznanih ter novih rastlinskih vrstah in spoznavalo barvit tropski svet.

Tovrstne priložnosti humanitarnim organizacijam in socialno šibkejšim pomenijo ogromno. Veliko dobrega lahko naredimo že s tem, "da družine dobijo brezplačno vstopnico, da so deležne vodenega ogleda botaničnega vrta, navsezadnje pa tudi to, da sploh kam grejo. S tem pomagamo socialno ogroženim družinam oblikovati socialno mrežo. To je izredno pomembno, saj vemo, da družba take družine izloča, po drugi strani pa se izključujejo tudi same", je povedala Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin