SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Allianz: Do leta 2050 desetkrat več stoletnikov

2

termometer

Po ocenah največje evropske zavarovalnice Allianz iz Nemčije naj bi se število ljudi, ki bodo dočakali starost 100 let, do leta 2050 podeseterilo.

"Ljudje, ki dosežejo visoko starost, v bližnji prihodnosti ne bodo več redkost", je dejal strokovnjak za življenjsko zavarovanje pri zavarovalnici Allianz Ernst Schneckenleitner.

Največ možnosti za visoko starost imajo ženske Po besedah ekonomistke Allianza Michaele Grimm so izobražene ženske tiste, ki imajo največje možnosti, da dočakajo stoti rojstni dan. Trenutno je število stoletnic štirikrat višje od števila stoletnikov. Statistično gledano si z odpovedjo kajenju in ohranjanjem telesa v kondiciji najbolj povečamo možnosti za daljše življenje, je dodala Grimmova.

Na svetu vsaj 343 tisoč ljudi, ki so stari sto let Po ocenah Združenih narodov je trenutno na svetu 343 tisoč ljudi starih vsaj sto let, ta številka pa bi se do leta 2050 lahko povečala na 3,2 milijona. Še vedno pa je zelo majhno število ljudi, starih vsaj 110 let. Po znanih informacijah naj bi jih bilo na svetu le 70, od tega jih je bilo sedem rojenih v Italiji. Od teh 70 pa naj bi jih bilo 27 starih vsaj 115 let.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin