Torek,
3. 9. 2024,
8.55

Osveženo pred

5 ur, 19 minut

Oglasno sporočilo
shranjevanje hrane hrana noad točke zvestobe re:fresh steklena embalaža shranjevanje Spar PR članek

Natisni članek

Torek, 3. 9. 2024, 8.55

5 ur, 19 minut

Ali veste, zakaj je hrano bolje shranjevati v steklenih posodah?

Oglasno sporočilo
spar_TZ_re-fresh_CLANEK_siol1 | Foto Spar

Foto: Spar

Kaj storite s hrano, ki vam je ostala od obroka? Jo shranite za kasneje? Glavno vprašanje, ki vam ga zastavljamo, pa je, kam shranite ostanke hrane – v plastične ali steklene posode? V nadaljevanju članka boste izvedeli, zakaj je za shranjevanje hrane najbolj varno in praktično izbrati steklene.

1. Varne za uporabo

Iz plastične embalaže pri segrevanju v hrano prehajajo škodljive snovi. Poleg tega lahko plastika hrano obarva ali pa se hrana navzame vonja plastike, zato plastične posode niso najboljša rešitev za shranjevanje hrane. V primerjavi s plastiko je steklo inertno. To pomeni, da ne reagira ob stiku z drugimi snovmi. Zato steklena embalaža ohranja hrano in pijačo svežo dlje časa ter ne vpliva na okus in vonj hrane.

2. Odporne proti visokim in nizkim temperaturam

Plastika se pri visokih temperaturah začne topiti, zato ni primerna za uporabo v pečici ali mikrovalovni pečici, prav tako ne za pomivanje v pomivalnem stroju. Steklene posode so odporne proti vročini in jih lahko segrevate v mikrovalovni pečici, varne so za uporabo v pečici ter jih brez težav čistite v pomivalnem stroju. Nekatere steklene posode lahko uporabljate celo za zamrzovanje hrane.

Steklene posode lahko čistite tudi v pomivalnem stroju. | Foto: Spar Steklene posode lahko čistite tudi v pomivalnem stroju. Foto: Spar

3. Preproste za vzdrževanje

Plastične površine se hitro opraskajo. V praskah se nato zadržujejo ostanki hrane, ki jih je težko očistiti, kar ustvarja idealne pogoje za rast bakterij. Steklo pa je zaradi svoje gladke površine in vzdržljivosti zelo preprosto za čiščenje ter lahko preživi na stotine čiščenj v pomivalnem stroju.

4. Boljše za okolje

Steklo je v primerjavi s plastiko bolj vzdržljivo, ima daljšo življenjsko dobo in ga je mogoče stoodstotno reciklirati. In še namig: s steklenimi posodami se lahko odpravite celo po nakupih, saj se odlično obnesejo tako za shranjevanje mesa in delikatesnih izdelkov kot tudi živil v rinfuzi, kot so testenine, žita, kaše, semena in oreški. Tako boste nakupovali tako rekoč brez embalaže in s tem poskrbeli za blaginjo okolja.

5. Bolj estetske

Steklo kot tako je lahko čudovit okras. V steklenih posodah na policah lahko na primer shranjujete živila iz rinfuze. Prav tako estetsko pa bo, če boste naravnost iz steklene posode postregli kosilo, kot je lazanja. Tudi solato lahko zmešate, hranite v hladilniku in nato postrežete v isti posodi. Steklene posode so odlične tudi za pripravo in postrežbo sladic, kot je na primer jagodni tiramisu.  

MasterChef 2024 Luka Pangos priporoča posodo re:fresh. | Foto: Spar MasterChef 2024 Luka Pangos priporoča posodo re:fresh. Foto: Spar

Idealna izbira so posode re:fresh

Steklene posode za shranjevanje hrane so nedvomno bolj varna, trajnostna in tudi bolj praktična izbira. Ne veste, katere izbrati? Odlične so inovativne večnamenske steklene posode re:fresh. Omogočajo vam, da se z njimi odpravite v trgovino, kjer vanje zložite nakupljena živila, in jih doma postavite v hladilnik ali zamrzovalnik, v njih marinirate meso ali zelenjavo, pripravite hrano v pečici (brez pokrova) ali jo pogrevate v mikrovalovni pečici (brez pokrova), hrano iz iste posode postrežete gostom, nato pa posode le še zložite v pomivalni stroj. Zaradi praktične in vsestranske uporabe posodo re:fresh priporoča tudi MasterChef 2024 Luka Pangos. Oglejte si njegove trike, nasvete in recepte!

Fotogalerija
1
 / 5

spar_TZ_re-fresh_CLANEK_siol9 | Foto: Spar Foto: Spar
Zbirajte točke zvestobe in kupujte izdelke re:fresh kar do 64 odstotkov ugodneje!

Zbirajte točke zvestobe v Sparu in pridobite kar do 64 odstotkov popusta na izdelke re:fresh. Za vsakih deset evrov nakupa prejmete eno točko zvestobe.* Točke zvestobe lahko zbirate od 21. avgusta 2024 do vključno 5. novembra 2024, izkoristili pa jih boste lahko do 19. novembra 2024. Za nakup izbranih izdelkov re:fresh izrežite izpolnjen zbirni kupon, ga ob nakupu predložite pri blagajni in si s tem zagotovite popust.

Celotno kolekcijo si lahko ogledate tukaj ter v trgovinah SPAR, INTERSPAR in SPAR PARTNER

*Zbiranje in koriščenje točk zvestobe je mogoče samo s kartico SPAR plus. 

Naročnik oglasnega sporočila je SPAR.