Torek,
26. 7. 2011,
7.07

Osveženo pred

7 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
stavka sindikat

Natisni članek

Torek, 26. 7. 2011, 7.07

7 let, 5 mesecev

Žerjavisti in uprava Luke Koper še brez dogovora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Odločitev o stavki tudi po pogajanjih med predstavniki Sindikata žerjavistov pomorskih dejavnosti v Luki Koper in upravo družbe ostaja odprta.

Kot je ob koncu pogajanj povedal sindikalist Mladen Jovičič, obstajajo orisi nečesa, kar bi lahko do petka privedlo do dogovora, a je do tega še dolga pot. Z upravo se bodo zopet sestali v četrtek. Lotili so se najlažje rešljivih zahtev sindikata Predstavnik sindikata žerjavistov Jovičič je bil tudi po pogajanjih skop s podrobnostmi o vsebini pogovorov. Povedal je le, da so se lotili najprej najlažje rešljivih zahtev sindikata. Obstaja možnost, da bo stavka preklicana Sam sicer ne izključuje, da bodo do petka, ko naj bi se stavka začela, dosegli nek dogovor in stavko preklicali. Vendar, kot dodaja, ni prepričan, da je uprava pripravljena sprejeti vse njihove zahteve.

"Odločni, da se bomo borili do zmage"

Znotraj stavkovnega odbora so ob tem "odločni, da se bomo borili do zmage". Tako utegnejo stavkati le eno uro, če bo potrebno, pa tudi cel dan ali celo daljše obdobje, je napovedal. Kot je še dodal Jovičič, imajo "visoko postavljen kriterij minimuma dogovora, ki ga je treba doseči, da bi preprečili stavko".

Predstavniki uprave brez izjav Predstavniki uprave Luke Koper po zaključku pogovorov niso bili pripravljeni dajati izjav.

Iz Luke pa so naknadno sporočili, da sta na pogajanjih obe strani "vzpostavili konstruktiven dialog in izkazali pripravljenost k iskanju zadovoljivih rešitev".

Tako so pri nekaterih stavkovnih zahtevah dosegli dogovor. Še nekaj ključnih točk, ki so ostala odprta, pa bosta obe strani proučili do četrtkovega srečanja, so še zapisali v Luki Koper.