Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 12. 2012,
13.25

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

revizija

Sreda, 12. 12. 2012, 13.25

5 let

Neizbrani zahtevajo revizijo postopka!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zapletom s poljansko obvoznico okoli Škofje Loke ni videti konca, trije neizbrani ponudniki so vložili revizijski zahtevo

Da brez zapletov preprosto ne bo šlo, so najbrž vedeli prav vsi, tako izvajalci, naročnik državna direkcija za ceste, pa konec koncev tudi izbrani ponudnik Gorenjska gradbena družba (nekdanje Cestno podjetje Kranj). Ta že gradi del poljanske obvoznice s krožiščem na Suhi in je z najnižjo ceno dobrih 23 milijonov evrov (23,14), na razpisu je bila ocenjena vrednost javnega naročila na nekaj manj kot 23 milijonov, zmagala na oktobra objavljenem javnem razpisu. Kar trije ponudniki izpodbijajo izbiro Gorenjske gradbene družbe Trije neizbrani ponudniki so, kot smo neuradno izvedeli, v zakonitem osemdnevnem roku vložili zahtevo za revizijo postopka izbire Gorenjske gradbene družbe. Po naših podatkih so se za ta korak odločili v Podjetjih JRS in Map Trade s partnerjem, sarajevskim Euro-Asfaltom,ki bi obvoznico dogradil za 27,69 milijona evrov, hrvaška Hidroelektra Niskogradnja, ki bi jo dokončala za 27,05 milijona evrov, ter italijanski podjetji Collini Lavori in Friulana Bitumi ob pomoči ljubljanskega podjetja CVP Inženiring, katerih ponudba je bila na oktobrskem javnem razpisu težka 26,31 milijona evrov.

Pečovnik: izbrani ponudnik nima vseh potrebnih referenc Razlog za zahtevo po reviziji naj bi bile sporne reference izbranega izvajalca del Gorenjske gradbene družbe in partnerjev češke družbe OHL ŽS in Iskra sistemov, ki naj ne bi imeli vseh potrebnih referenc. Kot je za Planet Siol.net povedal direktor Map Trada Matjaž Pečovnik, ki je skupaj s podjetjem JRS in sarajevskim partnerjem Euro-Asfaltom, kandidiral na javnem razpisu, češki partner Gorenjske gradbene družbene nima potrebnih referenc za graditev omenjene prometnice, Gorenjska gradbena družba pa tudi nima poravnanih vseh obveznosti iz poslovanja, opozarja Pečovnik. O revizijski zahtevi najprej naročnik, če bo treba tudi Državna revizijska komisija Zdaj mora v predrevizijskem postopku o zahtevi neizbranih ponudnikov odločiti direkcija za ceste kot naročnik projekta, če pa z odločitvijo državne direkcije še ne bo konec zapletov, je naslednja pritožbena raven Državna revizijska komisija. Neredki menijo, da se bo zgodba o poljanski obvoznici gotovo nadaljevala na Državni revizijski komisiji. Upamo lahko, da bodo državni revizorji morebitno pritožbo nezadovoljnih ponudnikov obravnavali prednostno. Rok za izvedbo del je 24 mesecev od podpisa pogodbe z izbranim ponudnikom. Če projekt morda ne bi bil končan v predpisanem roku do konca leta 2015, evropskih sredstev ne bi bilo mogoče črpati in bi jih bilo treba v celoti zagotoviti iz državne blagajne.

Ne spreglejte