Sreda,
29. 5. 2013,
6.43

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

dražba

Sreda, 29. 5. 2013, 6.43

7 let, 7 mesecev

Naprodaj za okoli 16 milijonov evrov premoženja GPG Inženiringa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Stečajni upravitelj GPG Inženiringa Jožef Patty je sklical več dražb, na katerih bo skušal prodati premoženje družbe. Skupna vrednost vseh nepremičnin je okoli 16 milijonov evrov.

Med drugim spet prodaja nepremičnine, ki predstavljajo tovarniški kompleks Rašica, in več stanovanj v stanovanjskem kompleksu Jezero Cerknica.

Izklicna cena 6,22 milijona evrov Nepremičnine, ki predstavljajo tovarniški kompleks Rašica Gameljne, bo Patty skušal prodati drugič. Tokrat je izklicna cena postavljena pri nekaj manj kot 6,22 milijona evrov. Nepremičnine predstavljajo kompleks nekdanje tovarne Rašica, v sklopu katerega se nahajajo proizvodni in skladiščni objekti.

V stanovanjskem kompleksu Jezero Cerknica gre za 64 neprodanih stanovanj s pripadajočimi garažami, parkirnimi mesti in shrambami ter pet ločenih parkirnih mest v podzemni garaži. Omenjena stanovanja in parkirna mesta se bodo na tretji dražbi prodajala posamično.

Skupna vrednost vseh 64 stanovanj v kompleksu Jezero Cerknica je nekaj manj kot 5,42 milijona evrov, skupna vrednost petih parkirnih mest v garaži omenjenega kompleksa pa 24.000 evrov.

Vse nepremičnine se prodajajo po načelu videno-kupljeno Na drugi dražbi bo Patty skušal prodati komunalno urejeno zemljišče, ki leži sredi večstanovanjske pozidave na ljubljanskem Viču, ob lokalni cesti vzporedno s Tržaško ulico. Izklicna cena je 189.000 evrov.

Na prvi dražbi pa bo naprodaj tudi zazidljivo zemljišče v vzhodnem delu Šiške v Ljubljani, ob naselju Celovški dvori. Izklicna cena je 3,84 milijona evrov.

Za omenjeno zemljišče sta pridobljeni dve pravnomočni gradbeni dovoljenji - za rušitev objektov, ki so na zemljišču, in za gradnjo trietažne podzemne garažne hiše ter gradnjo treh poslovno-stanovanjskih objektov z različnim številom etaž. Gre za gradnjo 180 stanovanj s poslovnimi prostori v pritličju.

Vse nepremičnine se prodajajo po načelu videno-kupljeno.