Petek,
5. 4. 2024,
5.50

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
TSmedia Arvio nepremičninske agencije nepremičninski trg S.Nepremičnine Siol.net nepremičnine

Natisni članek

Petek, 5. 4. 2024, 5.50

3 mesece, 3 tedne

Iščete nov sanjski dom ali vikend? Tu je nov Siolov nepremičninski portal!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
s.nepremičnine | Siol.net predstavlja nov nepremičninski portal S.Nepremičnine, ki bo spremenil način sklepanja nepremičninskih poslov.

Siol.net predstavlja nov nepremičninski portal S.Nepremičnine, ki bo spremenil način sklepanja nepremičninskih poslov.

Na portalu Siol.net smo z današnjim dnem uradno zagnali nov nepremičninski portal S.Nepremičnine, ki bo kupcem, prodajalcem ter vsem drugim ponujal informacije in znanje, da bodo lahko sklepali bolj učinkovite odločitve glede nepremičninskih poslov. Po drugi strani pa bomo s ponujanjem novinarskih vsebin krepili zavedanje in znanje naših bralcev na tem področju. Želimo, da bo čim manj zgodb, ko bi se nekdo počutil naplahtanega, ampak da bodo nepremičninski posli v zadovoljstvo vsem vpletenim stranem, pojasnjujeta direktor TSmedia Igor Gajster in odgovorni urednik Siola Mihael Šuštaršič.

"Danes je pred vami prva različica S.Nepremičnine, ki bo v prihodnjih letih zrasla v digitalno vozlišče za vse izzive, povezane z nepremičninami," napoveduje direktor TSmedia Igor Gajster. | Foto: Bojan Puhek "Danes je pred vami prva različica S.Nepremičnine, ki bo v prihodnjih letih zrasla v digitalno vozlišče za vse izzive, povezane z nepremičninami," napoveduje direktor TSmedia Igor Gajster. Foto: Bojan Puhek Siol.net se tako kot prvi večji spletni medij podaja v nepremičninske vode. "Gre za logičen korak v razvoju medija in širjenju novih digitalnih produktov, ki združujejo novinarsko uredniško vsebino z vsakdanjimi problemi, kar iskanje novega doma ali vikenda zagotovo je," poudarja Igor Gajster.

"Hkrati pa bodo novinarji Siola z lastno spletno nepremičninsko tržnico dobili dodaten vpogled v dogajanje na tem trgu in bodo lahko bralcem ponudili ekskluzivno, poglobljeno in v rešitve usmerjeno vsebino, ki je v Sloveniji za zdaj ne ponuja nihče drug," pa pomen uvajanja S.Nepremičnine utemeljuje Mihael Šuštaršič.

S.Nepremičnine so namenjene tako kupcem kot prodajalcem ter najemnikom in najemodajalcem. Na spletni tržnici boste lahko našli rabljena stanovanja, novogradnje, družinske hiše, poslovne prostore, vikende ... tako v Sloveniji kot v drugih državah.

Ali je cena nepremičnine prava?

S.Nepremičnine predstavljajo tudi tehnološki preboj na nepremičninskem trgu. Obstoječe platforme zaradi tehnološke zastarelosti tako prodajalcem kot kupcem oziroma najemnikom in najemodajalcem ne zagotavljajo vseh informacij, ki jih ti potrebujejo za sklepanje najboljših možnih odločitev.

S.Nepremičnine so plod sodelovanja TSmedie in analitičnega podjetja Arvio. "Nakup nepremičnine je običajno največja finančna odločitev, ki jo sprejme posameznik. Prizadevamo si, da bi bilo kupcem in prodajalcem ob sprejemu te odločitve na voljo čim več relevantnih informacij, na katere bi se lahko zanesli," pojasnjuje direktorica Arvia Ajda Mrzel Kaluža.

Na portalu bo tako že na začetku mogoče dobiti inovativne storitve, kot je samodejno vrednotenje nepremičnin. S pomočjo te storitve bodo kupci že takoj dobili občutek, ali je cena prodajalca relevantna, vsaj približno ustrezna. Prodajalci pa bodo lahko lažje določili ceno – če bodo v časovni stiski, bodo tako lahko hitreje prodali svojo nepremičnino.

"Dolgoročno načrtujemo, da bo spletna tržnica S.Nepremičnine postala digitalno vozlišče za vse izzive, povezane z nepremičninami – od pametnih domov do poslovnih prostorov," napoveduje direktor TSmedia Igor Gajster.  | Foto: Siol.net "Dolgoročno načrtujemo, da bo spletna tržnica S.Nepremičnine postala digitalno vozlišče za vse izzive, povezane z nepremičninami – od pametnih domov do poslovnih prostorov," napoveduje direktor TSmedia Igor Gajster.  Foto: Siol.net

Preverjene informacije o nepremičninah neposredno iz zemljiške knjige

Vodilo oblikovanja novega portala pa je bilo tudi, da bo uporabniku prijazen. Že v prvi različici spletne tržnice lahko uporabniki dostopajo do naprednih orodij, kot je samodejno izpolnjevanje podatkov o nepremičnini, ki jo želite prodati. Prodajalec bo moral samo vnesti določen podatek (kot je recimo naslov nepremičnine) in sistem bo sam iz zemljiške knjige in drugih baz podatkov zbral vse dodatne informacije o nepremičnini.

"Novinarji Siola bodo z lastno spletno nepremičninsko tržnico dobili dodaten vpogled v dogajanje na tem trgu in bodo lahko bralcem ponudili ekskluzivno, poglobljeno in v rešitve usmerjeno vsebino, ki je v Sloveniji za zdaj ne ponuja nihče drug," napoveduje odgovorni urednik Siol.net Mihael Šuštaršič. | Foto: Bojan Puhek "Novinarji Siola bodo z lastno spletno nepremičninsko tržnico dobili dodaten vpogled v dogajanje na tem trgu in bodo lahko bralcem ponudili ekskluzivno, poglobljeno in v rešitve usmerjeno vsebino, ki je v Sloveniji za zdaj ne ponuja nihče drug," napoveduje odgovorni urednik Siol.net Mihael Šuštaršič. Foto: Bojan Puhek

Na odločitev o nakupu vplivajo tudi bližina šole, avtobusne postaje in trgovine

Na odločitev za nakup novega doma sprejemamo tudi na podlagi lokacije in infrastrukture, ki je v bližnji okolici na voljo. Portal S.Nepremičnine uporabnikom poleg osnovnih podatkov o ceni, številu sob, velikosti in drugih lastnostih nepremičnin ponuja tudi prikaz bližnje infrastrukture.

Uporabnik ob ogledu oglasa ob osnovnih podatkih o nepremičnini najde tudi podatke o bližnji infrastrukturi, na primer avtobusni ali železniški postaji, bližini vrtca in šole, trgovin, banke, pošte, zdravstvenega doma in drugih pomembnejših ustanov. Iskalci nepremičnin lahko te poleg osnovnih kriterijev, kot so velikost, cena, lokacija, iščejo tudi na podlagi dodatnih meril, kot so na primer oprema, lega, možnost parkiranja in podobno.

Novice, zgodbe in informacije iz sveta nepremičnin

Ena od prednosti novega portala S.Nepremičnine je tudi bogata ponudba aktualnih novic na temo nepremičnin. Iskalci in ponudniki nepremičnin tako lahko poleg nepremičninskih oglasov na portalu S.Nepremičnine spremljajo aktualno dogajanje na področju cen nepremičnin, novih zakonodajnih ureditev, davčne politike in drugih uporabnih informacij ter zanimivih vsebin, ki jih iščejo, ko se odločajo za nakup, najem, prodajo ali oddajo nepremičnine. Vsebine bodo nastajale pod prsti novinarjev redakcije Siol.net.