Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 11. 2013,
16.05

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

davčni dolg Durs

Ponedeljek, 11. 11. 2013, 16.05

7 let, 2 meseca

Davčni dolg s seznama Dursa nižji za osem milijonov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Davčni dolg pravnih in fizičnih oseb, ki so davčni upravi (Durs) dolgovali več kot pet tisoč evrov in s plačilom zamujali več kot 90 dni, je 25. oktobra znašal 943 milijonov evrov.

To je 8,39 milijona manj kot mesec pred tem. Po sedmi objavi je dolg poravnalo 1153 zavezancev v višini 5,18 milijona evrov, število dolžnikov pa se je povečalo za 165. Na najnovejšem seznamu, ki ga je Durs danes objavil na svoji spletni strani, je 16.718 pravih in fizičnih oseb, ki dolgujejo skupno 943 milijonov evrov. Na seznamu je 4713 pravnih oseb, ki dolgujejo 584,63 milijona evrov, in 12.005 fizičnih oseb, ki dolgujejo 358,36 milijona evrov.

Med dolžniki je deset odstotkov takih, nad katerimi so začeli postopek stečaja ali prisilne poravnave. Dolgovi zavezancev, ki so v insolventnih postopkih, pa predstavljajo 41 odstotkov vsega dolga.

Trije največji davčni dolžniki so podjetja v stečaju Tudi trije največji davčni dolžniki na vrhu lestvice so podjetja v stečaju. Podjetju Maxicom, ki dolguje nad 20 milijonov evrov, v vrhu lestvice tako kot v prejšnjih mesecih sledita podjetji HTC Dva in Vegrad, Dursu pa dolgujeta od deset do 20 milijonov evrov.

Skupni dolg do carinske uprave pa se je v enakem obdobju povečal z 18,66 milijona evrov na 19,24 milijona evrov, kar je posledica povečanja dolga pravne osebe, in sicer iz razreda od deset tisoč do 30 tisoč v razred od 500 tisoč do milijona evrov.

Na seznamu dolžnikov do carinske uprave skupaj 102 dolžnika Na seznamu dolžnikov do carinske uprave je bilo na 25. oktober 66 pravnih oseb in 36 fizičnih oseb, skupaj torej 102 dolžnika. Novi so trije dolžniki (dve pravni in ena fizična oseba).

Glede na predhodni mesec so trije dolžniki manj, vsi trije pa so pravne osebe. Eden v razredu od pet tisoč do deset tisoč evrov je izbrisan iz poslovnega registra, pri dolžniku v razredu od 50 tisoč do 100 tisoč evrov je bil obračun storniran, en dolžnik v razredu od pet tisoč do deset tisoč evrov pa je svoj dolg plačal.

Med največjimi dolžniki do carinske uprave v primerjavi s prejšnjimi meseci ni sprememb – med pravnimi osebami sta na vrhu seznama logistična in finančna družba Adriacommerce iz Kopra ter trgovska družba na debelo VLM iz Šempetra pri Gorici, ki dolgujeta med enim in desetimi milijoni evrov.

Ažurirane sezname objavljajo enkrat mesečno, najpozneje do 10. v mesecu. V seznamu neplačnikov so podatki objavljeni razporejeni v razrede v odvisnosti od višine zapadlih neplačanih davčnih obveznosti.

Ne spreglejte