Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 4. 2014,
7.30

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Helios ponudba

Ponedeljek, 28. 4. 2014, 7.30

1 leto, 3 mesece

Avstrijci bi prevzeli še preostali del Heliosa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Večinski lastnik Heliosa, avstrijska skupina Ring, je objavil ponudbo za prevzem še preostalih delnic domžalskega podjetja. Za delnico ponuja 520 evrov.

Konzorcij, v katerem so združeni avstrijski Ring ter njegova ameriška financerja, sklada Blackstone in Tempeton, je na začetku aprila nakazal 106 milijonov evrov za nakup večinskega deleža delnic, danes pa objavil ponudbo še za preostalo četrtino, piše Delo.

Za delnico ponujajo enako ceno kot ob sklenitvi kupo-prodajne pogodbe za večinski delež, to je 520 evrov. Ponudba bo veljala od 28. aprila do 28. maja, pri čemer Ring ni postavil praga uspešnosti, kar pomeni, da bo prevzemna ponudba uspešna ne glede na odstotke delnic, ki jih bodo pridobili.

Postopek vodi borznoposredniška družba Alta Invest Prevzemne aktivnosti za Ring Holding oziroma Remho Beteiligungs vodi borznoposredniška družba Alta Invest. Delničarjem bo dostopen prevzemni prospekt, v katerem so delničarjem dostopne informacije, kot so namen, cena in drugi pogoji prevzemne ponudbe, postopek za sprejem ponudbe ter vse ostale pomembne informacije.

Prospekt je dostopen pri vseh borznoposredniških družbah ali bankah, ki so upravičene opravljati storitve v zvezi z vrednostnimi papirji na območju Slovenije, ter na sedežu in pri pogodbenih partnerjih Alte Invest.

Na razpolago je tudi na sedežu Heliosa v Domžalah, kjer bo za vse informacije v zvezi s prevzemno ponudbo od 12. do 16. maja med 9. in 17. uro odprta tudi začasna poslovalnica Alte Invest. Ta bo ena izmed lokacij, kjer bodo delničarji lahko sprejeli prevzemno ponudbo, so sporočili iz Ringa International.

Doslej privatizirani dve od 15 podjetij Helios je eno izmed 15 podjetij, ki jih je vlada uvrstila na seznam podjetij, predvidenih za privatizacijo. Od teh je bila doslej prodana še Fotona.

Skupina Helios s približno 2200 zaposlenimi vključuje več kot 30 podjetij v 17 državah in je v letu 2013 ustvarila prihodke od prodaje v višini 316 milijonov evrov. Po prihodu novega lastnike ima proizvajalec brav in premazov že novo vodstvo, saj je predsednik uprave 8. aprila postal Aleš Klavžar, člana uprave pa sta postala David Kubala in Gert Schmidt-Leuhusen, oba prihajata iz Ringa.

Ne spreglejte