Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
25. 3. 2014,
22.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HTC pametni telefoni

Torek, 25. 3. 2014, 22.27

8 let

Tehnološka srca bo osvajal HTC One M8

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tajvanski HTC je predstavil vrhunec strategije za leto 2014 - pametni telefon HTC One M8, ki je zmogljivejši, večji in malce bolj kovinski od predhodnika s podobnim imenom.

HTC je na minulem kongresu mobilne telefonije v Barceloni (MWC 2014) pokazal nekaj rešitev za kupce v srednjem in nižjem cenovnem razredu, bombastično napoved novega paradnega konja pa zaradi skrbi, da je ne bi slučajno zasenčil Samsungov Unpacked s telefonom Galaxy S5, prihranil za 25. marec.

Naslednik med kritiki in uporabniki neštetokrat prehvaljenega lanskega prvaka (HTC One) nosi pravzaprav isto ime – HTC One M8. Supertelefon, ki je bil med razvojem ena od najslabše varovanih skrivnosti tajvanskega podjetja, saj so se že mesece pred izidom na spletu pojavljale pobegle fotografije in celo videoposnetki preizkušanja delovanja, je na prvi pogled ohranil prepoznavno obliko predhodnika, razlik pa je kljub temu kar nekaj.

Aluminijasti dragulj Prav vsi, ki so seznanjeni s podobo telefona One z letnico 2013, bodo seveda najprej opazili spremembo barve – ohišje, ki je še vedno v celoti napravljeno iz aluminija, je v odtenkih sivine videti precej bolj kovinsko in premijsko.

Pozorno oko se bo ustavilo na manjši spremembi dimenzij (One M8 ima petpalčni zaslon z ločljivostjo Full HD, lanski One 4,7-palčnega), poudarjeni zaobljenost robov in dvojnem fotoaparat z dvojno bliskavico (senzor kamere ima štiri milijone slikovnih točk, kar pomeni, da tako imenovani ultrapiksli ostajajo). Pod aluminijem, ki bo zagotovo eden od ključnih adutov v bitki s plastičnim Samsungovim Galaxy S5, brni Qualcommov procesorski skupek Snapdragon 801 s štirijedrnimi možgani Krait (2,3 gigaherca) in grafičnim čipom Adreno 330. Delovnega pomnilnika bo dva gigabajta, shranjevalni prostor (16 ali 32 GB) pa bo mogoče razširiti s spominskimi karticami velikosti do 128 gigabajtov.

Direktor HTC Peter Chou je na predstavitvi posebej pohvalil sistem zvočnikov Signature Boom in v primerjavi s predhodnikom menda kar za 40 odstotkov bolj vzdržljivo baterijo. S pametnim telefonom One M8 bo premiero doživel tudi uporabniški vmesnik Sense 6, orodje za sledenje novicam in dogajanju na družbenih omrežjih Blinkfeed pa bo odprto za razvijalce, kar pomeni, da bo sčasoma najbrž mogoče spremljati tudi druge vsebine.

Med cenejšimi primerki ga zagotovo ne bomo našli Na gala dogodku v čast telefonu HTC One M8 v New Yorku se je neznano kam sicer izgubil podatek, kdaj bo aluminijastega lepotca mogoče kupiti, se pa po spletnih kanalih že šušlja, da naj bi na police trgovin širom sveta prispel že čez manj kot dva tedna.

Ne spreglejte