Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 9. 2013,
15.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Apple

Ponedeljek, 23. 9. 2013, 15.08

8 let

Najdaljša vrsta za iPhone, iPhone 5S razprodan!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav napovedi za prodajo iPhona niso bile tako obetavne, zlasti za iPhone 5C, pa je prodaja iPhone 5S presegla pričakovanja in postavila nove mejnike.

Nov mejnik, če lahko temu tako rečemo, je najdaljša zabeležena vrsta ljubiteljev znamke Apple. V vrsti pred trgovino na Peti aveniji v New Yorku je ob 8. uri zjutraj čakalo kar 1417 ljudi. Toliko jih je naštel Piper Jaffray, ki spremlja čakalno vrsto pred Applom od prvega nastopa iPhona leta 2007. S tem je vrsta za iPhone 5S presegla vrsto za iPhone 4 in iPhone 5. Slednjo kar za 83 odstotkov!

iPhone 5S je pošel v vsaki od enajstih državah, ki so prve dobile v prodajo novi model. Kot poroča Apple Insider, nobena od spletnih trgovin Avstralije, Kanade, Kitajske, Francije, Nemčije, Hongkonga, Japonske, Portorika, Singapurja, Velike Britanije in ZDA nima na zalogi katerekoli od barvnih različic iPhone 5S. Tudi v fizičnih trgovinah Apple Stores so kupci pograbili iPhone 5S, poročajo iz ZDA, Kanade, Avstralije, Francije, Velike Britanije, Kitajske in Hongkonga. Na voljo bo oktobra, pravijo pri Applu. Prva barva, ki je pošla, je bila zlata. Prav ta barva je tista, ki si jo večina želi. Anketa, ki so jo opravili med tistimi, ki so vztrajno čakali pred trgovinami, je pokazala, da si jo je želelo kar 95 odstotkov čakajočih.

Pri Applu so do razprodaje iPhone 5S potrebovali dlje časa kot lani ob začetku prodaje iPhone 5, za to pa je "krivih" več dejavnikov. Tudi simultana predstavitev "cenejšega" iPhone 5C. Za slednjega se kupci ne grebejo tako kot za 5S.

Da se vztrajno čakanje pogosto tudi ne izplača, je občutil marsikateri v vrsti. Brez zlatega izbranca, domnevno za svojo mamo, je ostal tudi Joseph Cruz, ki je v vrsti čakal kar dva tedna.

Apple je že postregel z rezultati prodaje prvega vikenda. Prodal je kar 9 milijonov iPhonov, kar je precej bolje, kot so pričakovali – analitiki so napovedali "le" 5 milijonov. Koliko od 9 milijonov je pripadlo 5C in koliko 5S, pa Apple žal ni sporočil.

Ne spreglejte