Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 9. 2014,
22.17

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Bojan Amon

Torek, 9. 9. 2014, 22.17

4 leta, 10 mesecev

IFA in tehnološka čudesa z vzhoda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tudi uveljavljeni dogodki, kot je IFA, niso zgolj poligon za uveljavljena in svetovno uspešna podjetja. Za bliščem megapredstavitev se skriva tehnološka "svaštarnica" večinoma kitajskega izvora.

Bizarke s kupci Imena cenene kitajske delovne sile, ta se praviloma skriva ob proizvodnem traku vsake tehnične robe, ki priroma v roke uporabnikov, ostajajo neznanka. Enako velja za imena podjetij, ki so v okviru sejma mimoidočim ponudila najbizarnejše izdelke še bolj bizarne kakovosti. Težko je verjeti, a številni od njih vseeno najdejo kupce – sicer jih na konferenci preprosto ne bi bilo.

Lobanja za dnevno sobo Težko si je zamisliti, kdo bi si želel svoje domovanje okrasiti s tako neokusnimi zvočniki, kot jih ponuja podjetje Aeroskull. Zvočniki silnih barv in sijočih odtenkov imajo obliko človeške lobanje, zato jih je težko prezreti. Enako težko je prezreti podpovprečno kakovost zvoka, ki prihaja iz njih, ter dejstvo, da poskušajo kapitalizirati ob trendu barvitih in s tem zvočnih pripomočkov, ki ga je sprožil (zdaj Applov) Beats.

Neokusno IN neuporabno Včasih je računalniška miška samo miška. Spet drugič je majhen plastični hrošč, ki ne more imeti drugačne vrednosti, kot je estetska. Podjetje, ki je svetu ponudilo to računalniško razkošje, si je zadalo cilj, da izdela najbolj neobičajne, najbolj plastične in najbolj neuporabne računalniške miške. Obisk njihove stojnice je potrdil, da jim je spektakularno uspelo.

Ponarejena klasika V kategoriji težko prebavljivega industrijskega oblikovanja, kjer je vsak končni kupec zagotovo velik uspeh, so tudi zvočniki, katerih namen je pričarati nepozabno tradicijo nekdaj velikih kitajskih dinastij. Plastične vaze s cenenimi motivi in vidno sodobnim dodatkom električnih kablov so bržkone najbolj nenavaden zvočnik, kar si jih lahko zamislite.

Vedno modna plastika Malce bolj modni, a nič manj neokusni pristop so izbrali avtorji slušalk, ki so pravzaprav "moderni" uhani s pripetim delom za poslušanje in kablom (ki nima želene modne podobe). Medtem zamisel niti ni tako napačna, a jo cenena izvedba in kakovost zvoka, ob kateri si bi skoraj želeli oglušeti, potopita.

Ne spreglejte