Ponedeljek,
2. 8. 2021,
16.57

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

pametni telefon Google

Ponedeljek, 2. 8. 2021, 16.57

2 leti, 7 mesecev

Google bi lahko oktobra pokazal svoj prvi prepogljivi mobitel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prepogljivi pametni telefon | Foto Telekomov Tehnik

Foto: Telekomov Tehnik

Številni proizvajalci pametnih mobitelov so do danes že predstavili vsaj en prepogljiv mobitel (na zgornji sliki je Galaxy Z Fold2). Le Google ne. A to bi se lahko relativno kmalu spremenilo. Zaupanja vreden tviteraš in poslovnež Ross Young, ki je v preteklosti razkril že veliko informacij o prihajajočih mobilnih napravah, nam je dejal, da bi Google lahko na svojem oktobrskem dogodku najavil mobitel Pixel Fold. Kot nakazuje ime mobitela, bi lahko šlo za prvi Googlov prepogljiv mobitel. Omenjeni tviteraš pa nam je podal še nekaj drugih zanimivih informacij o Googlovih napravah.

Mobitela Pixel Fold sicer ni pričakovati v prodaji že oktobra. Young nam je dejal, da trenutno ne pričakuje, da bi se dostave tega mobitela začele pred decembrom ali januarjem. Za Google bi bilo sicer najbolje, da bi mobitel začel prodajati še pred božičnimi prazniki, saj bi tako ujel decembrsko nakupovalno mrzlico.

Young meni, da bo Google v oktobru predstavil tudi Pixel 6 in Pixel 6 XL. Gre za mobitela, ki bosta nasledila aktualen Pixel 5, ki je bil predstavljen lansko jesen. Young pravi, da oba mobitela uporabljata Samsungov OLED-zaslon.

Verjamemo, da bo mobitel Pixel Fold požel veliko pozornosti, ko (če) bo prišel na trg. Kako zelo prodajan bo, pa bo v precejšnji meri odvisno od tega, kje vse ga bo Google ponujal in za kakšno ceno. Prepogljivi mobiteli so imeli doslej precej visoke cene, ki so preprečevale, da bi bili zelo prodajani. Lahko pa pričakujemo, da se bodo njihove cene v prihodnje nižale, posledično pa bodo tudi bolj prodajani.

Niso pa Pixel Fold, Pixel 6 in Pixel 6 XL edini mobiteli, ki jih Google očitno pripravlja. Ta ameriški tehnološki velikan očitno pripravlja še enega. Gre za zvijajoč mobitel, o katerem je pred dnevi na Twitterju pisal Young. Kdaj točno bo ta mobitel predstavljen, žal ne vemo. Pred meseci sta LG in TCL sicer že pokazala mobilne naprave, ki se zvijejo. Google torej ne bo prvi, ki bo pokazal takšno napravo.

Če bi radi kupili napreden mobitel, vas vabimo, da si pogledate ponudbo Telekoma Slovenije. V njej boste našli celo paleto vrhunskih mobitelov. Tudi več prepogljivih. So pa zaloge teh omejene.

Članek je bil prvotno objavljen na Telekomovem Tehniku.