Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
15. 10. 2014,
15.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matic Tomšič Google

Sreda, 15. 10. 2014, 15.42

8 let

Android 5.0: Po KitKatu prihaja Lizika (video)

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ugibanj o tem, katera slaščica bo maskota mobilnega operacijskega sistema Android 5.0, je najbrž konec, saj je neki Googlov razvijalec objavil fotografijo Androidovemu vesoljčku podobnih lizik.

Ne Key Lime Pie (limetina pita), Lion (priljubljena Nestlejeva čokoladica), Licorice (sladki koren) ali preprosto Android L – nova generacija Googlovega operacijskega sistema za mobilne naprave bo (v skladu s tradicijo) najverjetneje nosila ime bonbonov, nataknjenih na plastične palčke, poroča Techradar. Prihaja torej Android Lollipop (Lizika).

Že nekaj časa smo sumili, da bi se Android 5.0 lahko imenoval Lollipop, saj je Google pred tedni objavil fotografijo torte, okrašene z lizikami. Zdaj je sume v veliki meri potrdil neki Googlov razvijalec programske opreme, ki je na portalu za pomoč uporabnikom Chromiuma, odprtokodnega brskalnika, na katerem temelji bolj znani Chrome, po nesreči objavil fotografijo lizik, ki spominjajo na Androidovega zelenega vesoljčka. Google je objavo neprevidnega razvijalca že izbrisal, prav tako pa vztrajno odstranjuje tudi vire fotografije na številnih tujih tehnoloških spletnih straneh in blogih.

Na uradnem kanalu Androida na YouTubu se je medtem pojavil videoposnetek, ki dokončno dokazuje, da bo Android L(ollipop) resnično nosil samostojno oznako 5.0 in ne bo le izboljšana različica četrte generacije.

Glede na seznam novosti, ki jih prinaša nov Googlov operacijski sistem za telefone in tablice, je zaporedna številka sicer povsem na mestu. Android 5.0 uporabnikom med drugim prinaša konkretno prenovljen in zelo praktičen vmesnik, ki bo še bolj minimalističen od predhodnikovega, izboljšan sistem obvestil, poostreno zaščito podatkov z naprednejšim odklepanjem in zaklepanjem naprave, večjo energetsko učinkovitost in možnost ustvarjanja uporabniških profilov za delo, zabavo in vsakdanja opravila.

Ne spreglejte