SiolNET. Novice Črna kronika
0,61

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za umor v Bovcu bo za rešetkami 18 let

0,61

termometer

Zapor

Z izrekom sodbe se je na Okrožnem sodišču v Novi Gorici danes končalo sojenje Jasminu Suljiću za umor 34-letnika oktobra lani v Bovcu. Sodnica Darinka Kogoj mu je izrekla 18 let zaporne kazni, ki pa še ni pravnomočna. Do njene pravnomočnosti 24-letni Suljić iz BiH ostaja v priporu, pozneje pa bo lahko zaprosil za prestajanje kazni v domovini.

Štiriintridesetletnega domačina je po ugotovitvi sodišča, ki se je pri tem opiralo predvsem na dokaze, umoril na zahrbten način. V času napada je bil državljan Bosne in Hercegovine Jasmin Suljić zmanjšano prišteven zaradi močnega afekta, je po poročanju STA v obrazložitvi povedala sodnica Darinka Kogoj.

Po celodnevnem popivanju je obsojeni Suljić 2. oktobra okrog polnoči prišel do stanovanja žrtve. Po vstopu v stanovanje je ugotovil, da 34-letnik ni sam, zato ga je povabil pred vhodna vrata in ga tam napadel z lovskim nožem.

slovenska policija Novice Bovec: 34-letnika umoril na zahrbten način #video

Umorjeni je imel na telesu enajst vbodnih ran in je zaradi poškodbe vitalnih organov izkrvavel, povzema STA.

Razlog naj bi bilo ljubosumje

Razlog za zahrbten napad z nožem, ki ni bil last Suljića, ni popolnoma jasen, domnevno naj bi se zgodil zaradi ljubosumja. Suljić je namreč napad z nožem priznal, vendar ob tem povedal, da se dogajanja ne spomni.

Čeprav se je Suljić branil, da ga je 34-letnik prvi napadel in naj bi šlo v tem primeru za silobran, pa tega niso mogli dokazati. Umorjeni namreč ni imel nikakršnih obrambnih ran, pred vrati stanovanja pa ni bilo nobene priče, ki bi lahko potrdila Suljićevo izjavo.

Prijatelji in svojci umorjenega pripravili protestni shod

Sojenje so spremljali tudi nekateri krajani Bovca, prijatelji in svojci, ki so pred stavbo novogoriškega okrožnega sodišča pripravili tudi miren protestni shod. Z izrečeno kaznijo 18 let zapora niso zadovoljni, vendar je niso želeli komentirati, poroča STA.

slovenska policija Novice Policija preučuje umor na Bovškem

Zagovornik žrtvinih svojcev Franci Matoz, ki sicer na današnji razglasitvi sodbe ni bil prisoten, naj bi že na eni izmed prejšnjih obravnav napovedal pritožbo, če Suljiću ne bo izrečena najvišja mogoča kazen, to je 30 let zapora.

Do pravnomočnosti sodbe sicer Suljić ostaja v priporu, pozneje pa bo lahko zaprosil sodišče, da bo zaporno kazen odslužil v Bosni in Hercegovini, še piše STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin