Sobota,
23. 4. 2011,
15.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

nesreča nesreča policija avtocesta avtocesta

Sobota, 23. 4. 2011, 15.04

8 let

Za posledicami prometne nesreče pri Šentilju umrla dva otroka in voznik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za posledicami prometne nesreče, ki se je zgodila okoli 6.45 na avtocesti med priključkom Šentilj in cestninsko postajo Pesnica v smeri Maribora, so umrli enoletnik, petletnik in voznik.

Dva udeleženca sta huje poškodovana. Kot so sporočili s PU Maribor, so bili udeleženi v nesreči državljani Albanije in Belgije. Otroci niso sedeli v homologiranih otroških sedežih V terenskem vozilu, ki je trčilo v zaščitno ograjo in jo prebilo, so bili poleg 70-letnega voznika še 24-letna sopotnica ter trije otroci, stari od enega do pet let. Otroci po ugotovitvah policije v vozilu niso sedeli v homologiranih otroških sedežih. Za nesrečo je bila kriva previsoka hitrost 70-letni moški je med vožnjo po avtocesti iz smeri Šentilja proti Dobrenju izven naselja Zgornje Dobrenje zaradi previsoke hitrosti izgubil oblast nad vozilom. Vozilo je začelo drseti bočno v desno in po slabih 60 metrih s prednjim delom trčilo v odbojno ograjo. Nato je vozilo dvignilo v zrak preko nabrežine ob avtocesti, po več kot 35 metrih je trčilo v drevo ter ga odlomilo. Vozilo se je na razdalji več kot 25 metrov večkrat prevrnilo in nato obstalo v regulacijskem potoku, dinamiko nesreče opisujejo policisti.

Voznik in sopotnica sta ostala ukleščena v vozilu Med prevračanjem je po navedbah policije vse tri otroke v avtomobilu pometalo iz vozila, voznik in njegova sopotnica na prednjem sedežu pa sta ostala ukleščena v vozilu.

Poškodovane so odpeljali v UKC Maribor Vseh pet oseb v vozilu je v prevračanju vozila dobilo hude poškodbe in so jih reševalci odpeljali na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer so voznik in otroka zaradi hudih poškodb umrli.