Četrtek,
28. 8. 2014,
11.53

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gordana Stojiljković policist ustreljen pogreb

Četrtek, 28. 8. 2014, 11.53

4 leta, 9 mesecev

V Slovenskih Konjicah danes slovo od umorjenega policista

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes ob 16. uri se bodo družina, svojci, prijatelji, pa tudi policijski kolegi na pokopališču v Slovenskih Konjicah poslovili od umorjenega 39-letnega policista Damijana Kukoviča.

Policist, ki ga je prejšnji petek med opravljanjem nadzora prometa v glavo hladnokrvno ustrelil vojak Dušan Petrovčič, naj bi bil po naših informacijah pokopan z vsemi častmi. Neuradno naj bi se pogreba udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor, pričakujemo pa lahko še kakšnega od slovenskih politikov.

Kot je že v izjavi za javnost povedal generalni direktor policije Stanislav Veniger, bo policija naredila vse, da bi nudila oporo predvsem policistovi partnerici in njunima dvema otrokoma. Veniger je 25. avgusta pozval zaposlene v policiji k solidarnosti, k pomoči pa pozivata tudi oba policijska sindikata.

Sindikat policistov Slovenije (SPS) sredstva za pomoč družini ob tragični izgubi zbira s pomočjo poslanih SMS-sporočil in tudi nakazili na tekoči račun. S sporočilom s ključno besedo POLICIST5 na številko 1919 družini prispevate pet evrov, prispevajo pa lahko uporabniki Telekoma, Izimobila in Debitela in tudi Simobila.

Sindikata zbirata finančna sredstva za družino pokojnega Tisti, ki niste uporabniki katerega od zgoraj omenjenih mobilnih operaterjev, lahko znesek po svojih zmožnostih nakažete na tekoči račun SPS, Kidričeva 24B, Celje, na številko SI56 3300 0000 3158 117, ki je odprt pri Hypo banki, sklic je SI00 ali SI99. Ob tem pripišite, da gre za pomoč družini Damijana Kukoviča, namen CHAR.

SPS bo sredstva zbiral do 10. septembra, 17. septembra pa bodo skupaj z vodstvom policije v Policijski akademiji v Tacnu pripravili dobrodelni tek. Pokojni policist Kukovič je bil sicer član Policijskega sindikata Slovenije (PSS), ki mu predseduje Radivoj Uroševič.

"Damijanu žal ne moremo več pomagati, prepričani pa smo, da lahko pomagamo njegovi družini, ki v tem času preživlja najtežje trenutke. V preteklosti smo zaposleni v policiji in na MNZ že večkrat dokazali, da smo pripadni in solidarni do našega poklica, smrt našega kolega pa nam mora to zavest in pripadnost le še okrepiti," je zapisal Uroševič v sporočilu za javnost.

Tudi v PSS bodo sredstva, ki jih lahko nakažete na račun SI56 6100 0403 0000 080, namen CHAR s sklicem na SI00 3-2014-32, ali fizično na naslovu PSS na Kotnikovi 8 v Ljubljani, zbirali do 10. septembra.