David Kos

Četrtek,
10. 9. 2015,
9.50

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

policija sodišče

Četrtek, 10. 9. 2015, 9.50

8 let, 5 mesecev

V pismu z belim prahom ni bilo nevarne snovi

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V sodni stavbi na Tavčarjevi ulici v Ljubljani so okoli 8. ure v vložišču dobili pisemsko pošiljko z belim prahom. Dve osebi, ki sta bili v stiku s pošiljko, so izolirali.

V sodni stavbi na Tavčarjevi ulici v Ljubljani so okoli 8. ure v vložišču dobili pisemsko pošiljko z belim prahom. Na podlagi opravljene analize sumljive snovi je bilo ugotovljeno, da ta ni nevarna za zdravje in življenje ljudi, so povedali na Policijski upravi Ljubljana. Analiza je bila opravljena na Inštitutu za mikrobiologijo in imunologijo na Medicinski fakulteti.

Dve osebi, ki sta bili v stiku s pošiljko, so sicer izolirali. Med ukrepi in aktivnostmi so policisti zavarovali kraj ter sodelovali z gasilci in delavci veterinarske fakultete. Objekta sicer niso evakuirali.

Zaprli glavni vhod in avlo, a delo sodišča poteka normalno Na Okrožnem sodišču v Ljubljani so pojasnili, da so zaradi dogodka sprejeli tudi nekatere varnostne ukrepe, tako so zaprli glavni vhod in avlo. Kljub temu delo na sodišču poteka normalno, prav tako niso preklicane obravnave, zaslišanja in druge aktivnosti. Vse stranke oziroma obiskovalci pa na sodišče prihajajo skoti službeni vhod na Miklošičevi ulici.