Nedelja,
2. 6. 2019,
15.11

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,69

5

Natisni članek

motoristi prometna nesreča

Nedelja, 2. 6. 2019, 15.11

4 leta, 10 mesecev

Umrli motorist je nevarno prehiteval, na motorju je umrla tudi Slovenka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,69

5

Trnovo ob Soči | Ovinek, kjer se je zgodila sobotna huda prometna nesreča. | Foto PU Nova Gorica

Ovinek, kjer se je zgodila sobotna huda prometna nesreča.

Foto: PU Nova Gorica

66-letni avstrijski voznik motornega kolesa, ki je včeraj na Kobariškem povzročil hudo prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena še dva motorista, je v trenutku prvega trčenja prehiteval tri osebna vozila, čeprav za manever ni imel dovolj prostora, so razkrili na Policijski upravi Nova Gorica. V Avstriji se je medtem prav tako v soboto zgodila nesreča, v kateri pa je umrla slovenska sopotnica na motorju.

Nesreča motorja, motorist
Novice Avstrijska tragedija na slovenskih cestah, umrla dva motorista

Povzročitelj prometne nesreče je vozil po regionalni cesti iz smeri Bovca proti Kobaridu. Ob prihodu v naselje Trnovo ob Soči, kjer cesta zavije v desni nepregledni ovinek, je 66-letni državljan Avstrije z motornim kolesom znamke Yamaha poskusil prehiteti tri osebna vozila. 

Motorist za prehitevanje ni imel dovolj prostora, zaradi česar je na nasprotnem voznem pasu med manevrom oplazil drugega motorista, prav tako državljana Avstrije. Ta se je v njunem trčenju hudo poškodoval in se zdravi v šempetrski bolnišnici.

66-letnik je medtem izgubil oblast nad svojim vozilom in čelno trčil še v enega motorista, 45-letnega Avstrijca. V silovitem trčenju je oba voznika s ceste odbilo na bližnji travnik, zaradi hudih poškodb pa sta umrla na kraju nesreče. 

S PU Nova Gorica so še sporočili, da je na cestah na severnem Primorskem v letošnjem letu v prometnih nesrečah umrlo že sedem ljudi. | Foto: STA , S PU Nova Gorica so še sporočili, da je na cestah na severnem Primorskem v letošnjem letu v prometnih nesrečah umrlo že sedem ljudi. Foto: STA ,

V prometni nesreči na avstrijskem Gradiščanskem umrla Slovenka

 V kraju Breitenbrunn na avstrijskem Gradiščanskem se je prav tako v soboto zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrla 44-letna slovenska državljanka, 57-letni Slovenec pa je bil huje poškodovan.

Slovenca sta bila z motorjem na repu skupine motoristov, v kateri je bilo 11 motornih koles. 57-letnik, ki je vozil motor, je iz še neznanega razloga zapeljal na nasprotni vozni pas in čelno trčil v osebni avtomobil, katerega voznica se je sicer skušala izogniti nesreči.

Sopotnico na motorju je ob trku odneslo čez avtomobil na drugo stran ceste. Umrla je na kraju nesreče. Voznik motorja je huje poškodovan in so ga s helikopterjem prepeljali v bližnjo bolnišnico.

Jose Antonio Reyes
Sportal Nogometni svet žaluje: umrl je nekdanji španski reprezentant