Ponedeljek,
17. 2. 2014,
16.34

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

policija

Ponedeljek, 17. 2. 2014, 16.34

8 let, 5 mesecev

Policisti svarijo pred goljufivimi pobiralci prispevkov za invalidne otroke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Mariborski policisti so na parkirišču trgovskega centra v Mariboru obravnavali romunsko državljanko, ki je zbirala prostovoljne prispevke za združenje, za katero je policija ugotovila, da ne obstaja.

Policija poziva ljudi k previdnosti, še posebej na območjih Ptuja in Maribora. Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, je državljanka Romunije, ki jo je v soboto v Mariboru obravnavala policija, imela v mapi na listu v zgornjem delu natisnjen invalidski znak in slovensko zastavo, spodaj pa besedilo, da Nacionalno združenje za invalidne otroke in gluhoneme MOCHETE prosi za pomoč. Na spodnjem delu lista je imela seznam, namenjen zbiranju prostovoljnih prispevkov. Enako mapo je imel v rokah tudi moški, ki se je pred tem pogovarjal z omenjeno žensko.

Policisti so v postopku ugotovili, da to združenje sploh ne obstaja in da gre za goljufijo. Ker omenjena Romunka biva v okolici Ptuja že od začetka januarja skupaj s še osmimi Romuni, obstaja velika verjetnost, da tudi ostali državljani Romunije na enak način od občanov zbirajo prispevke na območju Ptuja in Maribora. Zato policisti pozivajo ljudi, naj ne nasedajo goljufom in naj jim ne dajejo denarja. Če tovrstna dejanja opazijo, pa naj o tem obvestijo policijo na telefonsko številko 113.