Ponedeljek,
3. 2. 2020,
10.37

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,92

7

Natisni članek

noad policija umor Polzela

Ponedeljek, 3. 2. 2020, 10.37

4 leta, 2 meseca

Sobotna tragedija: pri sekanju drv ubil 69-letnega soseda #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,92

7

Celjski policisti so predstavili okoliščine sobotnega uboja, pri katerem je 43-letnik pri sečnji drv večkrat s sekiro udaril 69-letnega soseda, ki je pomagal pri opravilu. 69-letnik je na kraju dogodka umrl. Zbiranje obvestil policija še nadaljuje, bo pa storilec s kazensko ovadbo danes priveden k preiskovalnemu sodniku na sodišču v Celju. 

Andrej Vrščaj
Novice Avstrijskim policistom priznal umor materinega partnerja

Na celjski policijski upravi so predstavili okoliščine uboja, ki so ga v soboto obravnavali na Polzeli. Kot je povedal Aleš Sapnik, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije, so bili o dogodku obveščeni v soboto okoli 13. ure.

Med kosilom izbruhnil prepir

Po pojasnilih Sapnika je v soboto zjutraj 43-letni osumljenec s prijateljem prišel domov na Polzelo, kjer sta pomagala materi in 69-letnemu sosedu pri opravilu sekanja drv. Čeprav je osumljenec najprej odšel od doma, se je kasneje vrnil in tudi sam pomagal pri opravilu. 

V času kosila je nato sin nagovoril 69-letnega soseda in skupaj so odšli na vrt pred hišo, kjer je potekalo omenjeno opravilo. Takrat je med njimi prišlo do nesoglasij in poskusa fizičnega obračuna.

Aleš Sapnik, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije, bo na današnji novinarski konferenci predstavil okoliščine sobotnega umora na Polzeli. | Foto: posnetek zaslona/Revija Lady Aleš Sapnik, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije, bo na današnji novinarski konferenci predstavil okoliščine sobotnega umora na Polzeli. Foto: posnetek zaslona/Revija Lady

Odrinil mamo in večkrat s sekiro udaril soseda

Med prepirom je 43-letnik najprej odrinil mamo, ki je sina poskušala umiriti. Mama je padla na tla in si ob padcu zlomila roko. 43-letnik je nato posegel po sekiri in z njo večkrat močno udaril soseda po glavi ter mu povzročil smrtne poškodbe. Po dejanju se je osumljeni z osebnim vozilom odpeljal v smeri Velenja. 

Po prejetih obvestilih o dogodku so kriminalisti in policija takoj začeli aktivnosti za izsleditev osumljenca. Okoli 16.30 je pristojne avstrijska policija obvestila, da so varnostni organi na avstrijskem Koroškem v kraju Aich pri Pliberku pridržali osebo, ki trdi, da je v Sloveniji storila kaznivo dejanje uboja. 

Grozi mu do 15 let zapora

Na podlagi mednarodnega sodelovanja in dejstva, da je storilec nedovoljeno prečkal notranjo mejo, so avstrijski organi storilca okoli 22. ure na mejnem prehodu Holmec predali slovenskim policistom. Ti so mu odvzeli prostost in ga pridržali. 

Aleš Sapnik | Foto: PU Celje Foto: PU Celje

Zbiranje obvestil in dokazov policija še nadaljuje, bo pa storilec s kazensko ovadbo uboja in povzročitve hude telesne poškodbe danes priveden k preiskovalnemu sodniku na sodišču v Celju.

Za kaznivo dejanje uboja je zagrožena kazen od petih do petnajst let zapora. Za kaznivo dejanje hude telesne poškodbe pa predvidena zaporna kazen znaša od šestih mesecev do pet let. Na območju Policijske uprave Celje so v zadnjih  petih letih obravnavali 7 ubojev in 8 umorov. Vse primere so preiskali.

Andrej Vrščaj
Novice Osumljenec za umor na Polzeli že v primežu policije