SiolNET. Novice Črna kronika
1,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Planinka naletela na mrtvega planinca

1,43

termometer

GRZS varno v gore in Dacia duster - advertorial
Foto: Klemen Korenjak

Včeraj malo po 14. uri je na jugozahodnem pobočju planine Mangart v občini Bovec tuja planinka naletela na mrtvega planinca.

Enainpetdesetletna planinka in njen 45-letni partner, oba državljana Avstrije, sta pod sedlom oziroma pred vstopom v plezalno smer  na melišču na višini približno 2.060 metrov nadmorske višine našla poškodovano truplo moškega. Kasneje sta oba tuja plezalca sestopila na Mangartsko sedlo, ki je tudi izhodišče za vstop v omenjeno plezalno smer.

Po obvestilu planinke so bili tja napoteni člani dežurne ekipe za helikoptersko reševanje v gorah z Brnika in pripadniki gorske reševalne službe Bovec.

Ponesrečenega planinca so s policijskim helikopterjem prepeljali s kraja nesreče na letališče v Bovec, kjer ga je prevzela pristojna pogrebna služba. Smrt planinca je obravnaval policist gorske enote v ekipi za helikoptersko reševanje.

Zdravnica na truplu ni ugotovila znakov nasilja in je odredila sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na  pristojnem  Inštitutu  za  sodno medicino v Ljubljani. V nadaljevanju identifikacijskega postopka je bilo ugotovljeno, da je na območju Mangarta telesnim poškodbam podlegel 71-letni moški, državljan Avstrije. Policija je tujo krivdo izključila in bo o zadevi s pisnim poročilom obvestila Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Zvečer po 19. uri je s Cjajnika v občini Tržič med nevihto sestopalo sedem tujih planincev. Reševalci so jih našli in nepoškodovane pospremili v dolino.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin