Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 11. 2008,
8.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 1. 11. 2008, 8.26

8 let

Pet ovadenih za umor Pukanića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hrvaška policija je ovadila pet oseb, ki so osumljene sodelovanja pri umoru direktorja Nacionala Iva Pukanića in njegovega sodelavca Nika Franjića.

Hrvaška policija je sporočila, da je bilo v akciji Balkan Expres, kakor je hrvaška policija poimenovala operacijo po likvidaciji vodilnih ljudi Nacionala, vloženih pet kazenskih ovadb. Ovadeni so trije Hrvati, Srb ter oseba s hrvaškim državljanstvom in državljanstvom BiH. Trije osumljenci v priporu, dva na begu Trije Hrvati, Luka in Robert Matanić ter Amir Mafalani, so že v priporu, druga dva osumljenca pa sta še na begu. Kot poroča Jutarnji list, gre za 27-letnega Borisa Gudurića in 43-letnega Željka Milovanovića. Eksplozivno telo, ki je ubilo Pukanića in Franjića, naj bi nastavil Milovanović.

Milovanović je nekdanji Legijin specialec Milovanović je nekdanji član srbske Enote za posebne primere, ki jo je vodil Milorad Ulmek – Legija. Povezan je tudi z Zemunskim klanom, za njim pa je izdana Interpolova tiralica. Tiralico zaradi zločinov proti civilnemu prebivalstvu je za njim izdalo tudi sodišče v Osjeku.

Gudurić je bil član novosadske kriminalne združbe, osumljene večih nasilnih ropov v letih 2004 in 2005.

Pomagala sta Črnogorec in Srb Za pomoč pri umoru policija sumi tudi 54-letnega Črnogorca Slobodana Đurovića in 34-letnega Srba Milenka Kuzmanovića, ki so ju prijeli v četrtek blizu hrvaško-srbske meje.

Hrvaški mediji poročajo, da so v četrtek v BiH prijeli tudi Elvisa Hadžića, ki ga sumijo sodelovanja v smrtonosnem napadu pred sedežem Nacionala. Mediji v BiH pa so danes zapisali, da je bil Hadžić na dan napada 23. oktobra v Zagrebu viden v družbi z bratoma Matanić in Mafalanijem, to pa naj bi med zaslišanjem potrdil tudi policiji. Po pisanju dnevnika Oslobođenje jim je predstavil tudi alibi, ki naj bi ga opral sokrivde za umor Pukanića in Franjića.

Pomoč državljanov ni več potrebna Medtem se je načelnik urada direktorja hrvaške policije Krunoslav Borovec v imenu policije zahvalil državljanom za vse njihove informacije o storilcu in jim sporočil, da njihova nadaljnja pomoč ni več potrebna.

Ne spreglejte