Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 9. 2012,
10.29

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 5. 9. 2012, 10.29

8 let, 5 mesecev

Ogoljufali so jih za 800 tisoč evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Kriminalisti so na območju Gorenjske, Ljubljane, Celja, Kopra in Nove Gorice izvedli devet hišnih preiskav zaradi suma kaznivih dejanj poslovne goljufije, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Kranj.

Na Gorenjskem so kriminalisti izvedli pet hišnih preiskav, drugje pa po eno. Hišne preiskave so bile opravljene v poslovnih prostorih podjetja na Bledu in okolici Žirovnice ter na domovih sedmih osumljencev, ki so stari od 33 do 53 let. Na Planet Siol.net smo neuradno izvedeli, da naj bi šlo v tem primeru za blejsko družbo za finančno svetovanje Asista skupina, ki je sicer v stečaju.

Preiskave, v katerih je sodelovalo okoli 35 kriminalistov in policistov, so potekale zaradi suma, da so fizične osebe v imenu poslovnega subjekta posameznikom ponujale različne finančne produkte (vlaganje denarja v vrednostne papirje), za katere se je doslej izkazalo, da niti ne obstajajo. Tako naj bi osumljenci od konca leta 2010 naprej k "sodelovanju" privabili okoli 20 oškodovancev, ki so posamezno vložili od nekaj tisoč evrov pa do nekaj deset tisoč evrov za nakup fiktivnih vrednostnih papirjev, ki naj bi jih izdala podjetja in banke v tujini, so še sporočili iz PU Kranj. Oškodovanci naj bi tako v nakupe fiktivnih vrednostnih papirjev vložili za okoli 800 tisoč evrov.

V hišnih preiskavah – te so potekale od šeste ure zjutraj – so policisti zasegli več nosilcev elektronskih podatkov in poslovnih listin, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku zaradi suma storitve kaznivega dejanja poslovne goljufije.

Kot so dodali na PU Kranj, operativne aktivnosti kriminalistov še vedno potekajo. V nadaljevanju postopka bodo tako še nadaljevali z izvajanjem preiskovalnih dejanj, da bi zaščitili ustrezne dokaze, prav tako pa bodo pregledali vso zaseženo poslovno dokumentacijo ter nosilce elektronskih podatkov.

Ne spreglejte