David Kos

Torek,
8. 10. 2019,
10.07

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

Natisni članek

požar gasilci Cerkno

Torek, 8. 10. 2019, 10.07

4 leta, 6 mesecev

Nočni požar v celoti uničil delavnico

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74
gasilci | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Požar, ki je ponoči izbruhnil v gospodarskem poslopju v kraju Dolenji Novaki na Cerkljanskem, je skoraj v celoti uničil mizarsko delavnico in tovorno vozilo. Po prvih ocenah je nastalo za okoli 150 tisoč evrov škode. 

Novogoriški policisti so bili malo po 2. uri ponoči obveščeni o požaru v skladišču v naselju Dolenji Novaki v Občini Cerkno. Ognjeni zublji so skoraj v celoti uničili objekt velikosti 20 krat 10 metrov in tovorno vozilo, ki je bilo v času požara parkirano poleg objekta. Zgoreli so tudi izdelki, polizdelki in material, ki ga potrebujejo v proizvodnji, ter stroji, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Lastnik objekta je po navedbah policistov sicer sprva sam poskušal pogasiti ogenj, vendar je bil ta zanj preobsežen. Zato je na pomoč poklical gasilce, ki so požar pogasili.

Pri gašenju požara sodelovalo 56 gasilcev

"Ko smo prispeli na kraj dogodka, je bil požar že popolnoma razvit v tretjem nadstropju z ostrešjem. Zaradi samega skladiščenja lesa in izdelkov je bila tudi huda toplotna obremenitev. Začeli so gasilsko varovanje stanovanjskih objektov v neposredni bližini ter gašenje tretjega in prvega nadstropja, kjer se je nahajala tudi večina strojev," je za STA povedal vodja intervencije in poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Cerkno Sašo Tušar.

Na pomoč so prihiteli gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Novaki, Cerkno, Gorje-Poče-Trebenče in Planina. V intervenciji je po Tušarjevih besedah sodelovalo 56 prostovoljnih gasilcev z devetimi vozili.

Požar je bil v približno eni uri pod nadzorom, nato pa so začeli sanacijo z odstranjevanjem zoglenelih lesenih izdelkov, da so gasilci prišli do vseh požarišč in jih popolnoma pogasili.

Po prvih ocenah je škode za 150 tisoč evrov, so za STA pojasnili na Policijski upravi Kranj. Po doslej zbranih podatkih je do požara prišlo zaradi tehnične napake na tovornem vozilu. Na kraju požara je ostala požarna straža.

Tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Nova Gorica Dean Božnik je potrdil, da so na kraju dogodka prisotni idrijski policisti, kriminalisti in strokovnjaki nacionalnega forenzičnega laboratorija, še piše STA. Policisti so o dogodku obvestili tudi preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici.