Nedelja,
2. 9. 2018,
7.45

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,15

1

Natisni članek

Natisni članek

prometna nesreča policija Gorenjska avtocesta avtocesta

Nedelja, 2. 9. 2018, 7.45

6 let

Na gorenjski avtocesti se je prevrnil kombi, umrla je ena oseba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,15

1

nesreča, znak, policija | Slovenske ceste so zahtevale novo smrtno žrtev. Fotografija je simbolična. | Foto Tina Deu

Slovenske ceste so zahtevale novo smrtno žrtev. Fotografija je simbolična.

Foto: Tina Deu

Na gorenjski avtocesti med Radovljico in Lescami v smeri proti Avstriji se je okoli 4.43 zgodila prometna nesreča, v kateri se je prevrnilo kombinirano vozilo z voznikom in osmimi potniki. V nesreči je umrl voznik kombija, trije potniki so poškodovani.

Kot so sporočili z uprave za zaščito in reševanje, se je ob 4.43 na gorenjski avtocesti v smeri proti Avstriji med Radovljico in Lescami zgodila prometna nesreča, v kateri se je prevrnilo kombinirano vozilo z voznikom in osmimi potniki.

Voznik kombija umrl na kraju nesreče, trije potniki so poškodovani

Voznik je na kraju nesreče umrl, trije potniki so bili poškodovani. "Pokojni je državljan Hrvaške. V vozilu je bilo še osem potnikov, po prvih podatkih so vsi državljani Nemčije, ki naj ne bi bili huje poškodovani," so sporočili s kranjske policijske uprave.

Na kraju dogodka so posredovali kranjski in jeseniški gasilci, ki so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu treh poškodovanih oseb, s tehničnim posegom iz vozila rešili preminulo osebo, odklopili akumulator, očistili cesto in zagotavljali razsvetljavo policiji.

Tri prometne nesreče v smeri Karavank

S Policijske uprave Kranj so še sporočili, da je ob 5.20 voznik osebnega vozila na avtocesti pri Vrbi s ceste zapeljal v obcestni jarek. Voznik je slovenski državljan, v nesreči pa je nastala samo materialna škoda.

Ob 8.20 pa se je pred galerijo Moste, prav tako v smeri Karavank, zgodila še tretja prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo vozilo nemških registrskih oznak z voznico in štirimi potniki. Policisti so pojasnili, da ni šlo za hujšo nesrečo.