Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 4. 2011,
14.15

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

osamosvojitev

Ponedeljek, 18. 4. 2011, 14.15

7 let, 12 mesecev

Mitja Kunstelj grozil Darku Njavru?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sodišče bo ugotavljalo, ali se nekdanji morisovec Martin Božidar "Darko" Njavro upravičeno počuti ogroženega zaradi SMS-sporočila, ki mu ga je poslal nekdanji sodelavec Mitja Kunstelj.

"Smrad, na vrsti si, da poravnaš račune, da ne bo presenečenje, vsakemu svoje," je 26. novembra 2009 Mitja Kunstelj v SMS-sporočilu zapisal Darku Njavru, svojemu sodelavcu v nekdanji specialni vojaški enoti Moris. Njavro se je "glede na vsebino izrečene grožnje počutil ogroženega in prestrašenega", piše v obtožnem predlogu.

Njavro: Z blogom se ne ukvarjam Okrožni državni tožilec je namreč po dveh poročilih grosupeljskih policistov presodil, da je Kunstelj z SMS-sporočilom ogrozil Njavra "z grdim ravnanjem ali z resno grožnjo, da bo napadel njegovo življenje ali telo", za kar je predvidena denarna kazen ali zapor do enega leta. Kunstelj in Njavro bosta na ljubljanskem okrajnem sodišču pričala 18. maja.

Njavro obtožnega predloga ni želel komentirati, saj ga ne pozna. Povedal je le, da njegova prijava policiji ni povezana s Kunstljevim spletnim dnevnikom o domnevnih podvigih Morisa in "Paravoma", pri katerih naj bi sodeloval tudi Njavro. "Kako bi lahko bilo to povezano," nam je vrnil vprašanje, "Sploh ne vem, kdaj je začel pisati, niti se s tem ne ukvarjam."

Kunstelj: On najbolje ve, kaj sem mu hotel povedati Kunstlja, ki ga že dvakrat sodno obravnavajo zaradi manjših kaznivih dejanj, so 30. marca izpustili iz pripora in je od takrat v hišnem priporu. Obtožni predlog je za nas komentiral pisno: "Njavro ni resen, da me je ovadil za tale SMS! SMS je bil poslan, preden sem se lotil pisanja, on najbolje ve, s kakšnim namenom in kaj sem mu hotel povedati. Če hoče razčiščevanje na sodišču, ga bo dobil! Da je bil prestrašen in ogrožen, to mu bo težko kdo verjel!"

Ne spreglejte