Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 4. 2011,
16.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

droga pripor

Petek, 15. 4. 2011, 16.13

8 let

Mariborski kriminalisti razbili mrežo preprodajalcev drog

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mariborski kriminalisti so 5. aprila zaključili večmesečno zbiranje obvestil in odvzeli prostost članom hudodelske združbe.

V hudodelski združbi je delovalo sedem moških, v starosti od 20 do 39 let, iz Maribora, Ljubljane in okolice Ljubljane. Od tega so trije makedonski državljani. Mrežo preprodajalcev, ki so kazniva dejanja izvrševali na območju Maribora in Ljubljane, je organiziral 20-letni Ljubljančan. Najmanj deset kaznivih dejanj Združba je od oktobra 2010 izvršila najmanj deset kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo drog. Kriminalisti Policijske uprave Maribor so pri zbiranju obvestil sodelovali s kriminalisti policijskih uprav Ljubljana in Koper ter policisti iz vse države.

Policisti so opravili hišne preiskave na domovih osumljencev, v katerih so zasegli nekaj več kot 500 gramov heroina, 583 gramov kokaina, 1,22 grama psilocina ter več kilogramov snovi, ki so jo osumljeni uporabljali za mešanje s prepovedano drogo, s čimer so večali njeno količino (laktoza, paracetomol, kofein). Zasegli so tudi več predmetov, povezanih s kaznivimi dejanji s področja prepovedanih drog in enemu osumljencu tudi pištolo.

Člani združbe v priporu Člane združbe so kriminalisti 6. aprila s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku v Mariboru, ki je zanje odredil pripor.

Zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo drog so kriminalisti podali kazensko ovadbo skupini državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala vrhovnega državnega tožilstva, zoper enega osumljenca pa tudi zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

Ne spreglejte