SiolNET. Digisvet Novice
4,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zanimivo odkritje v zvočnikih, ki jih zelo hvalijo tudi Slovenci

4,20

termometer

Zvočniki, Logitech
Foto: Matic Tomšič

Na najbolj obiskanem spletnem forumu Reddit se je znova pojavila in začela širiti pred kratkim že viralna fotografija, ob kateri se tisti, ki jo je objavil, sprašuje, ali se je morda ujel na limanice proizvajalca računalniške opreme Logitech. Njegovemu kompletu zvočnikov Z333 namreč manjkata dva visokotonska zvočnika, je ugotovil. Ker imamo prav ta komplet zvočnikov, smo zadevo lahko preverili sami. 

Komplet zvočnikov Logitech Z333 sestavljajo nizkotonec, ki predvaja base (na sredini), dva satelita (levo in desno) ter priročno težka in precej stabilna enota za uravnavanje glasnosti. Komplet zvočnikov Logitech Z333 sestavljajo nizkotonec, ki predvaja base (na sredini), dva satelita (levo in desno) ter priročno težka in precej stabilna enota za uravnavanje glasnosti. Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Zvočnike Logitech Z333 prodaja praktično vsaka (spletna) trgovina z računalniško opremo, veljajo pa za eno solidnejših izbir za od manj- do srednje zahtevnega uporabnika, ki si od računalniških zvočnikov želi nekaj več moči in bi z njimi na zabavi za rojstni dan morda predvajal tudi glasbo, a zanje ne bi rad zapravil preveč denarja.

Ocen zvočnikov Logitech Z333 v slovenskih spletnih trgovinah (posnetek zaslona z mimovrste.com) je veliko in večinoma so precej pozitivne. Zvočniki Z333 pri nas sicer stanejo okrog 70 evrov, med akcijo se cena pogosto spusti na 50 evrov.  Ocen zvočnikov Logitech Z333 v slovenskih spletnih trgovinah (posnetek zaslona z mimovrste.com) je veliko in večinoma so precej pozitivne. Zvočniki Z333 pri nas sicer stanejo okrog 70 evrov, med akcijo se cena pogosto spusti na 50 evrov.  Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Na forumu Reddit je nekdo v ponedeljek s fotografijo opozoril, da naj bi Logitech zavajal kupce teh zvočnikov. Eden od dveh zvočnikov na vsakem od satelitov, bil naj bi tako imenovani visokotonec, je namreč lažen.

Če ga odstranimo, kar smo, kot je razvidno na spodnji in naslovni fotografiji, storili tudi mi, lahko vidimo, da pod njim ni ničesar:

Zvočniki, Logitech Foto: Matic Tomšič

Je to lahko razlog, da ogorčeno od prodajalca zahtevamo, naj nam vrne kupnino? Ne ravno, saj Logitech na uradni predstavitveni spletni strani za zvočnike Z333 v odebeljenem tisku opozarja, da je visokotonec oziroma tako imenovani tweeter zgolj "dekorativni element":

Driver Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Hofer Digisvet Hofer opozarja slovenske kupce: To je prevara!

Opozorila, da je zvočnik tam samo za okras, ni bilo vedno

Fotografija lažnega zvočnika na satelitih kompleta Z333 je viralna prvič postala pred približno letom dni. Takrat so bili uporabniki teh zvočnikov lahko upravičeno jezni na Logitech, saj pred nakupom Z333 niso bili opozorjeni, da bodo za svoj denar dobili tudi pokrovčka za luknji v satelitih. 

 

Če s pomočjo orodja Wayback Machine preverimo predstavitveno spletno stran zvočnikov Logitech Z333, kakršna je bila pred približno enim letom, lahko ugotovimo, da opozorila, da gre za tako imenovane dekorativne elemente, še ni bilo:

Driver Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Preberite tudi:

Intel, procesor, prevara Digisvet Poglejte, kaj mu je za 360 evrov prodal spletni veletrgovec Aluminijasta krogla, nasvet Digisvet Ne nasedite kroglicam, ki so obnorele internet: zgori vam lahko hiša Thumb Digisvet Kdo je v resnici sanjski moški, ki osvaja Slovenke

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 21
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin