SiolNET. Digisvet Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Viber gre v roke Japoncem

2

termometer

Japonsko internetno podjetje Rakuten bo za nakup Viberja odštelo 900 milijonov ameriških dolarjev.

To je le eden v vrsti nakupov, s katerimi japonska družba Rakuten krepi svojo navzočnost v svetu digitalnih vsebin, so pojasnili svojo odločitev. Še pred časom so napovedali, da želijo postati največje svetovno podjetje internetnih storitev, s tem nakupom pa vstopajo v svet sporočanja in komunikacij.

Njihove dozdajšnje internetne storitve, vključno s storitvami nedavno kupljenega kanadskega podjetja s področja e-knjig Kobo, za kar so odšteli 315 milijonov dolarjev, španskega medijskega producenta in ponudnika pretočnih videovsebin Wuaki.tv (cena ni znana) in singapursko-korejskega medijskega producenta Viki, za kar naj bi odšteli 200 milijonov dolarjev, uporablja okrog 225 milijonov uporabnikov. Rakuten je znan tudi kot eden večjih naložbenikov v zadnjem naložbenem krogu družabnega omrežja Pinterest.

Komunikacijske storitve Viber, istoimensko podjetje je registrirano na Cipru, so lani dosegle 120-odstotno rast števila uporabnikov, teh je zdaj že več kot 300 milijonov. Japonci vidijo možnosti rasti Viberja predvsem v okrepljenem razvoju sporočilnih nalepk (stickers), ki so zelo priljubljene zlasti na Japonskem. Pri Rakutnu razmišljajo celo o tem, da bi na nalepkah gradili tudi nove igre, ki bi jih ponujali kot spletno storitev, tako kot je to že naredil njihov močan japonski tekmec Line.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin