Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 11. 2018,
10.04

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Samsung

Foto: Thinkstock in Samsung

Natisni članek

advertorial Samsung Smeh obogatena resničnost

Ponedeljek, 5. 11. 2018, 10.04

2 meseca, 1 teden

Ste se danes že od srca nasmejali?

Vsebino omogoča Samsung

Foto: Thinkstock in Samsung

Lepo, kajti dobra volja ima veliko pozitivnih stranskih učinkov na telo in dušo. Smeh je pol zdravja, pravi star pregovor. In ne kar tako - na podlagi znanstvenih študij je namreč dokazano, da smeh izboljšuje počutje, posledično pa tudi zdravje.

Že stara modrost pravi, da je smeh pol zdravja. Tudi težave je lažje premagovati z nasmehom. | Foto: Že stara modrost pravi, da je smeh pol zdravja. Tudi težave je lažje premagovati z nasmehom.

Čeprav smo od oziroma do maja, ko praznujemo svetovni dan smeha, oddaljeni kar nekaj časa, gotovo ni odveč govoriti o smehu - univerzalnem sredstvu, ki bi ga morali vključiti v vsakdanje življenje. Že gledanje pol ure komedije na dan naj bi znižalo raven stresnih hormonov in poskrbelo za boljše zdravje in odpornost.

Zakaj se ne bi ves čas smejali oziroma širili pozitivne energije? Saj nas nič ne stane, je pa nalezljivo in prinaša dobro voljo. Ne verjamete? Da, številne študije kažejo, da ima smeh pozitiven učinek na telesno, duševno in psihično zdravje.

Smejalna terapija pomaga tudi srčnim bolnikom

William Fry z univerze Stanford je tako na primer dokazal, da 20 sekund intenzivnega smeha poveča srčni utrip za tri- do štirikrat, kar je približno enako trem minutam intenzivne aerobne vadbe.

Lee Berk pa je s svojo ekipo eno leto preučeval dve skupini ljudi, ki so okrevali po srčni kapi. Ena skupina je vsak dan po 30 minut gledala komedije, druga skupina pa ne. Po enem letu je imela skupina, ki je gledala komedije, manj težav z aritmijo. Potrebovali so manj zdravil, krvni tlak je bil nižji, pri njih so izmerili manj stresnih hormonov. Le pri 20 odstotkih se je infarkt ponovil, medtem ko se je kap v skupini, ki ni gledala komedij, ponovila v 50 odstotkih.

Ko se smejimo, dela 300 mišic

Smeh sicer sproži 300 mišic v našem telesu, tudi mišice ustnic in oči, ob tem pa se hkrati sproži delovanje središča za pozitivna čustva v možganih in se začnejo izločati hormoni endorfini, ki spodbujajo dobro počutje.

Sophie Scott z londonskega inštituta kognitivnih znanosti trdi, da imamo ljudje v možganih zrcalne nevrone, ki posnemajo vedenje ljudi, ki jih opazujemo, kar pomeni, da se lahko dobesedno okužimo z vedenjem drugih ljudi.

Smeh je najboljša in brezplačna terapija na svetu! Prežene slabo počutje in skrbi, v življenje pa vnaša vedrino in veselje! | Foto: Smeh je najboljša in brezplačna terapija na svetu! Prežene slabo počutje in skrbi, v življenje pa vnaša vedrino in veselje!

Smejte se z obogateno resničnostjo

Ste vedeli, da se že nekaj časa smejete v luči obogatene resničnosti? Kako? S pametnimi telefoni Samsung. Danes lahko rečemo, da gre pri razširjeni resničnosti za eno najbolj perspektivnih tehnologij ta hip, v katero ogromno vlagajo največja podjetja na svetu.

Med drugimi Samsung, ki je tudi letos na prvem mestu na lestvici najbolj prodajanih pametnih telefonov na svetu. Posebej gredo za med vznemirljivi in tehnološko napredni pametni telefoni iz Samsungove linije 9 (Samsung Galaxy S9 in S9+ in Samsung Galaxy Note9).

Smeški razširjene resničnosti uporabljajo algoritem za strojno učenje, ki temelji na podatkih in analizira 2D-podobo uporabnika. Algoritem kartira več kot sto obraznih potez, s katerimi oblikuje 3D-model, ki se odraža in posnema izraze uporabnika, kot sta mežik in kimanje.

Besede ne morejo izraziti, kar lahko smeški. Izrazite se s svojim smeškom razširjene resničnosti. Osemnajst nalepk se samodejno ustvari in pokaže celo paleto čustev, zato je to odličen način za izražanje med klepetom s sporočili.  | Foto: Besede ne morejo izraziti, kar lahko smeški. Izrazite se s svojim smeškom razširjene resničnosti. Osemnajst nalepk se samodejno ustvari in pokaže celo paleto čustev, zato je to odličen način za izražanje med klepetom s sporočili.

Kako deluje razširjena resničnost?

Besede ne morejo izraziti, kar lahko smeški. Povejte s svojim smeškom razširjene resničnosti. Osemnajst nalepk se samodejno ustvari in pokaže celo paleto čustev, zato je to odličen način za izražanje med klepetom s sporočili.

Smeški razširjene resničnosti uporabljajo algoritem za strojno učenje, ki temelji na podatkih in analizira 2D-podobo uporabnika. Algoritem kartira več kot sto obraznih potez, Samsung S9, S9+ razširjena resničnost s katerimi oblikuje 3D-model, ki se odraža in posnema izraze uporabnika, kot sta mežik in kimanje. Smeški razširjene resničnosti povzamejo vaša resnična občutenja tako v posnetkih kot tudi v širokem naboru standardnih slik AGIF, ki jih je možno deliti na večini platform za pošiljanje sporočil.

Kako je to videti v praksi?

S smeški razširjene resničnosti lahko spremenite svoj selfi v smeška in popestrite svoja sporočila. Ustvarite lahko animirano različico sebe, ki izraža vaš pravi jaz. Nato sporočilu dodajte svojega smeška, ki zrcali vaše gibe in izraze.

Samsung linija 9 ADV | Foto:

Iščete restavracijo v bližini? Kaj pa štetje kilokalorij vašega obroka? Vključite kamero ali odprite sliko in z Bixby Vision boste izvedeli, kar želite. Z animiranimi smeški razširjene resničnosti lahko pokažete tudi svoja čustva v gibanju in na primer postanete zvezda naslednje animirane uspešnice. Posnamete lahko videe z lastnimi govorečimi, pojočimi ali drugače aktivnimi smeški in jih nato pošljete prijateljem.

Spoznajte nov svet s svojim prevajalcem v roki - kamero

Razširjeno resničnost pa lahko uporabljate tudi za druge namene. Samsungova inteligentna platforma, vgrajena v kamero, uporablja razširjeno resničnost in tehnologije poglobljenega učenja ter zagotavlja uporabne informacije o okolju uporabnika. Tehnologija Bixby z odkrivanjem in prepoznavanjem objektov v realnem času generira informacije na fotografiji, ki jo zajema kamera.

Uporabniki lahko v realnem času prevedete napise v tujih jezikih. V realnem času boste tako razumeli različne jezike, hkrati pa lahko pretvorite valute s funkcijo "prevod v živo". Poleg tega lahko najdete informacije o svoji okolici, kupite izdelke, ki ste jih videli, ali spremljate porabo kilokalorij čez dan.

Vstopite v svet razširjene resničnosti.

Spoznajte Samsungovo družino 9:

Kupi zdaj | Foto:

 

Kupi zdaj | Foto:

 

Samsung linija 9 ADV | Foto:


Preberite tudi:

Samsung linija 9 ADV
Novice Vaš novi jaz je oddaljen le za ukaz
Ne spreglejte