Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 3. 2023,
12.49

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Oglasno sporočilo

Natisni članek

recikliranje Expert RAW Galaxy S23 Ultra Galaxy S23+ Galaxy S23 Samsung PR članek

Ponedeljek, 27. 3. 2023, 12.49

1 leto, 1 mesec

Profesionalne fotografije – ali poznate format RAW?

Oglasno sporočilo
Galaxy S23 Plus_Lifestyle_01_LI | Foto Samsung

Foto: Samsung

Profesionalni fotografi objavljajo čudovite fotografije z odlično svetlobo, zanimivo postavitvijo, brez meglenih lis in z izrazitimi barvami v vseh svetlobnih pogojih. Do tega pa ne pridejo le z golo fotografijo, ampak jim dodajo računalniške popravke, s katerimi fotografija resnično zablesti. A ni vsaka fotografija primerna za obdelavo.

Najboljše so tiste, ki so posnete v formatu RAW. Bolj poznan format JPEG ponuja fotografije, ki so bolj stisnjene in zato veliko manj podrobne, format RAW pa omogoča veliko podatkov nestisnjenih fotografij kar s senzorja kamere. Mogoče se vam kot laikom zdijo zapisane besede nerazumljive, hkrati pa ne obvladate programov za izboljšavo fotografij. Zakaj bi torej sploh potrebovali format RAW za fotografiranje in, predvsem, kako iz njega narediti popolne fotografije?

Samsung Galaxy S23 Ultra | Foto: Samsung Samsung Galaxy S23 Ultra Foto: Samsung

Obstajajo pametni telefon, ki vam z aplikacijo lahko olajšajo snemanje čudovitih fotografij. Novi Samsung Galaxy S23, Galaxy S23+ in Galaxy S23 Ultra ponujajo aplikacijo Expert RAW, s katero bo ustvarjanje izjemnih fotografij veliko lažje.

Družina telefonov Galaxy serije S23 ima najzmogljivejšo kamero do zdaj, z aplikacijo Expert RAW se lahko spreminja različne nastavitve, ki pripeljejo do boljšega končnega rezultata. Spreminja se lahko hitrost zaklopa, da kamera sprejme ravno pravšnjo količino svetlobe za želene učinke. Ob naknadni obdelavi lahko z aplikacijo, kot je Lightroom, fotografije še bolj zasijejo.

Galaxy S23 Ultra_Image_09_LI | Foto: Samsung Foto: Samsung

Še več, še boljša kamera

Celotna serija Galaxy S23 ponuja izboljšane kamere, zvezda pa je gotovo senzor 200 MP Adaptive Pixel pri modelu Galaxy S23 Ultra. Sama ločljivost, ki jo ponuja kamera, vas bo presunila, saj bodo podrobnosti na fotografiji izredno ostre. Tudi temni pogoji, nočne fotografije bodo zasijale s svetlobo in tako fotografiji dodale življenje. Tu je namreč še izboljšana funkcija Nightography, ki s pomočjo umetne inteligence obdeluje drobne podrobnosti in barve za ustvarjanje visokokakovostnih fotografij v temi. Pozabili niso niti na kamero za selfije, ki prinaša super HDR, ta pa s samodejnim ostrenjem ustvari res čudovite portrete ali skupinske selfije. Z Nightography se lahko pohvali že serija Galaxy S22, izboljšano različico pa imata tudi osnovna modela serije Galaxy S23.

08_Galaxy S23 Ultra, kamera | Foto: Samsung Foto: Samsung

Vse tri telefone podpira najhitrejši procesor Snapdragon na svetu. Najnovejša mobilna platforma Snapdragon® 8 Gen 2 uporabniško izkušnjo dviga na povsem novo raven, še izboljšane močne baterije pa podpirajo to delovanje. Baterija pri Galaxy S23 ima 3900 mAh, Galaxy S23+ 4700 mAh, najzmogljivejši model, model Galaxy S23 Ultra, pa je opremljen z baterijo s 5000 mAh. Tako ste lahko brez skrbi, da bo baterija zdržala vse naloge, tudi urejanje fotografij dolgo v noč, da bodo te resnično najboljše.

Galaxy S23 Ultra_Image_07_LI | Foto: Samsung Foto: Samsung

Noč ima svojo moč. Številne zvezde, ki osvetljujejo nebo, ponujajo čudovit pogled, a kaj, ko tega nikakor ne moremo ujeti na fotografijo brez profesionalnega in dragega objektiva. Z Galaxy S23 Ultra ne potrebujete dodatne opreme - preprosto se dotaknite ikone ozvezdja v zgornjem desnem kotu Expert RAW, usmerite kamero proti nočnemu nebu in fotografirajte z do desetminutno osvetlitvijo. Segmentacija z umetno inteligenco nato poveča jasnost, da poudari luno in zvezde. Vaša čudovita astrofotografija neba in zvezd je pripravljena, da jo objavite in delite s svojimi prijatelji.

Fotogalerija
1 / 15

Recikliran telefon

Ne govorimo le o reciklirani papirnati embalaži, ampak tudi o sami napravi serije Galaxy S23, ki vsebuje komponente recikliranega materiala. Pri izdelavi je uporabljen rekorden odstotek reciklirane plastike, aluminija in stekla, takšen odstotek, ki je zadostoval za pridobitev certifikata UL ECOLOGO® za zmanjšanje vpliva na okolje.

Uporaba recikliranih materialov se ne ustavi le pri embalaži in ogrodju telefona, tudi novo zaščitno steklo Gorilla Glass Victus 2 je izdelano iz 22 odstotkov recikliranega materiala in kljub temu se lahko pohvali, da je trenutno eno najboljših zaščitnih stekel na tržišču.

Brez oglasov za več zabave

Ob nakupu telefona serije Galaxy S23 vam Samsung podarja do štiri mesece brezplačne storitve YouTube Premium na vaši napravi Galaxy S23. Tako boste v svojih najljubših vsebinah lahko uživali brez motečih oglasov in brez omrežne povezave Wi-Fi. Več podrobnosti o ponudbi, ki traja od 1. 2. 2023. do 2. 4. 2024, najdete na spletni strani Samsung.

SLO-Galaxy-S23-Series-YouTube-Desktop-1920x1026-KV 2.jpg | Foto: Samsung Foto: Samsung

Naročnik oglasnega sporočila je MILLENIUM PROMOCIJA. 

Ne spreglejte