SiolNET. Digisvet Novice
1,95

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Google in Bing sta se dogovorila

Piratskih strani ne boste več zlahka našli

1,95

termometer

pirat, piratska zastava, zastava
Foto: Thinkstock

Dva najpomembnejša spletna iskalnika Google in Bing nameravata storiti nov korak v boju proti piratstvu: zadetke, ki vodijo do strani s piratsko vsebino, bosta začela potiskati nižje.

Nezakoniti prenosi športnih in glasbenih dogodkov, nezakonite glasbene datoteke in filmi ... Dva največja spletna iskalnika Google in Bing bosta zbijala prioriteto povezavam do spletnih strani, kjer bi lahko našli takšno vsebino.

Spremembe predvidoma poleti

Namero sta sporočila po sklenitvi prostovoljnega dogovora, prvega takšnega v Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske, poroča časnik The Guardian. Vse, ki iščejo tovrstne vsebine, bosta Google in Bing usmerjala k zakonitim ponudnikom teh vsebin, ne na piratska spletna mesta, ki so lahko obenem tudi varnostna grožnja za uporabnike.

Uporabniki bodo spremembe, ki izvirajo iz tega dogovora, zaznali enkrat sredi leta, še poroča britanski časnik. Piratskih spletnih mest tako naj ne bi bilo med zadetki oz. vsaj ne med prvimi, saj želijo s tem povečati verjetnost, da bodo uporabniki najprej našli zakonita spletna mesta in ponudnike.

Nov, ne pa nadomestni način boja proti piratom

Ta ukrep bodo izvajali ob vseh preostalih preventivnih akcijah in ukrepih, s katerimi želijo zmanjšati kršitve avtorskih pravic na internetu. Tako bodo sodišča v upravičenih primerih še vedno odrejala blokiranje spletnih mest, še naprej pa bodo tudi spodbujali oglaševalce, naj se izogibajo sodelovanju s spletnimi stranmi, ki ponujajo nezakonite vsebine.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin