SiolNET. Digisvet Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Pametni dom – ne dovolite, da vas oropajo!

a1 smart home pisarna | Z nekaj kliki do pametnega doma | Foto:
Z nekaj kliki do pametnega doma
Oglasno sporočilo

Vas je strah, da bi nepridipravi vlomili v vaš dom? Nočete kupovati dražjih stvari, ker bi bile magnet za roparje v stanovanju ali kleti? Želite biti mirni tudi, ko ste odsotni dlje časa?

Brez skrbi, obstaja preprosta rešitev, ki jo imenujemo pametni dom!

Preberite si kratek izsek Juretove zgodbe, kako je njemu rešitev Pametni dom spremenila življenje in zakaj se je sploh odločil, da svoj dom spremeni v pametni dom (smart home):

Dolgo je bil nakup novega kolesa moja velika želja. A zaradi občasnih ropov v našem bloku, med katerimi so bila na udaru največkrat ravno kolesa, sem s tem nakupom odlašal več let. Skrbelo pa me je tudi za druge stvari v stanovanju. Ker živiva sama z ženo in otrokoma, sva oba zaposlena, otroci pa so čez dan v šoli, je stanovanje pogosto prazno in zaradi tega odlična priložnost za nepridiprave.

Kaj sploh je pametni dom

Pametni dom sicer ponuja več rešitev, a mene je zanimalo predvsem, kako zaščititi svoj dom. Za ustrezno zaščito doma potrebujemo notranjo kamero, ki jo usmerimo na ključna mesta v stanovanju. Z večnamenskimi senzorji ter pametnimi senzorji za okna in vrata pa dodatno poskrbimo, da smo obveščeni, če se zgodi vdor v naš dom.

Zakaj za pametni dom izbrati paket A1 nadzor?

Danes lahko najdemo že nekaj ponudnikov t. i. smarthome rešitev. Sam sem pred nakupom naredil podrobno raziskavo, o izbiri A1 pa so me prepričali predvsem naslednji razlogi:

  • nisem imel dodatnih stroškov z namestitvijo, saj je zelo preprosta in jo lahko namesti vsak v le nekaj minutah,
  • opremo lahko priklopim tudi na drugo omrežje, saj ni pogoj, da sem uporabnik telefonije A1,
  • naprave lahko odplačujem z mesečnimi obroki in tako svoj dom zaščitim že za nekaj evrov na mesec,
  • ni možnosti, da vdora ne bi opazil, saj me sistem opozori prek mobilnega telefona, ki pa ga imam tako ali tako vedno pri roki.

Zato sem hvaležen A1 za možnost, da lahko zdaj kolesarim s popolnoma novim kolesom, ki je veliko bolj varno spravljeno v mojem pametnem domu!

Lep pozdrav, Jure

Juretova izpoved govori le o enem izmed številnih težav, ki jih ima še marsikdo. Nekateri pa so jih že rešili. Če še niste med njimi in želite tudi vi mirno preživeti konec tedna na morju ali kje drugje, ne da bi vas pri tem skrbelo, kaj se dogaja z vašim kolesom, televizorjem, gotovino, ki jo imate spravljeno doma, in drugimi stvarmi, kliknite na spodnjo povezavo in preverite, kako lahko zaščitite svoj dom na preprost in zelo ugoden način: www.a1.si/smarthome.

Naprave, ki jih vsebuje ponudba A1 pametni dom

Na A1.si najdete vse, kar potrebujete za popolno avtomatizacijo svojega doma. S tem boste poskrbeli tako za varnost kot udobje bivanja v svoji hiši ali stanovanju, prav gotovo pa boste s tem navdušili tudi obiskovalce.

Med naprave, ki poskrbijo za varnost in udobje vašega doma, spada kar nekaj izdelkov, spodaj pa najdete najpomembnejše:

A1 Smart Home notranja nadzorna WiFi-kamera

Z uporabo te kamere boste varni tudi ponoči, saj bo tudi v trdni temi slika na razdalji do pet metrov jasna.

a1 smart home indoor kamera | Foto: Kamera snema le takrat, ko se zgodi nekaj nepredvidenega, zato ne potrebujete veliko prostora za shranjevanje posnetkov.

Slika se prek brezžičnega omrežja shrani na oddaljeni lokaciji (v oblaku), tako da vlomilec do vsebine ne more dostopati.

Ko ste doma, preklopite v zasebni način in kamera bo neaktivna, vaša zasebnost pa varna.

Trenutno imamo na zalogi še tri kamere. Svojo lahko naročite na tej povezavi:

https://www.a1.si/dodatki-za-telefone/notranja-nadzorna-wifi-kamera-a1-smart-home

a1 smart home senzor | Foto: A1 Pametni senzor za vrata in okna

Senzor, ki varuje vaš dom tako, da se sproži, če se okna ali vrata v vašem domu nepredvideno odprejo. Če se zgodi nepredvideni dogodek, boste o tem nemudoma obveščeni, tako da boste prejeli obvestilo na svoj telefon.

Ker boste pravočasno obveščeni, lahko že v trenutku vdora pokličete policijo in za 83 odstotkov povečate možnosti, da vlomilca ujamejo še med ropom.

Pametni senzor za vrata in okna, ki bo dodatno varoval vaš dom pred vdori, lahko rezervirate tu: https://www.a1.si/dodatki-za-telefone/pametni-senzor-za-vrata-in-okna-a1-smart-home

Poleg zgoraj naštetih naprav lahko svoj dom opremite še s:

  • pametnimi vtičnicami – vas je že kdaj zaskrbelo, ali ste pozabili izključiti likalnik ali toaster? Z uporabo pametnih vtičnic lahko prek mobilnega telefona preverite, ali je naprava priključena in jo celo izključite, ne glede na to, koliko kilometrov ste oddaljeni od doma;
  • pametnimi termostati – naprava, ki bo s sprotnim učenjem poskrbela, da boste imeli v svojem domu vedno optimalno temperaturo, to pa lahko s pomočjo interneta in mobilnega telefona od koderkoli tudi preverite in uravnavate;
  • senzorjem za vodo – naprava, ki bo poskrbela, da boste pravočasno obveščeni o izlivu vode v svojem domu, in s katero lahko preprečite ogromno škodo.

Celoten seznam naprav, ki bodo naredile vaše bivanje še bolj prijetno in brezskrbno, najdete na https://www.a1.si/smarthome/naprave.

Naročnik oglasnega sporočila je A1 Slovenija.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin