SiolNET. Digisvet Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pametne ure šest mesecev brez polnjenja?

1

termometer

 | Foto:
Ravno za razvoj takšnega akumulatorja, ki bi brez vmesnega polnjenja pametnim uram zagotavljal šest mesecev dejavnega življenja, se trudi švicarsko podjetje Swatch.

Uporabniki pametnih telefonov še predobro vedo, da je en cel dan brez vtičnice že skoraj podarjen, tudi pametnim uram se ob intenzivni uporabi ne godi bistveno boljše. Ob taki realnosti se napoved o akumulatorju, ki bi pametne ure poganjal šest mesecev brez vmesnega polnjenja, zdi kot privlačna znanstvena fantastika.

A ravno k temu stremi švicarsko podjetje Swatch, ki v sodelovanju s proizvajalcem baterij Renata razvija tako zmogljivo skladišče pogonske energije. Sprva za svoje pametne ure, a so prepričani, da bodo svoje prihodnje odkritje s pridom izkoristili tudi drugje, na primer v avtomobilski industriji, je švicarskemu časniku Handelszeitung povedal glavni izvršni direktor Swatch Group Nick Hayek. Novi akumulator bodo na trg poslali predvidoma prihodnje leto v svojih takratnih pametnih urah z rekreacijskimi in športnimi funkcijami.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin