SiolNET. Digisvet Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bo Facebook vendarle dobil gumb Ni mi všeč?

2

termometer

 | Foto:
Mark Zuckerberg je potrdil, da Facebook pripravlja gumb Ni mi všeč. Ta ne bo mehanizem za izražanje nestrpnosti ali sovraštva, temveč predvsem empatije, je pojasnil ustanovitelj Facebooka.

Gumb Ni mi všeč ne bo način za zbijanje števila obstoječih všečkov objav, temveč bo uporabnikom Facebooka omogočil izražanje tudi drugih čustev, ne le odobravanja in navdušenja, je včeraj po poročanju televizijske hiše CNBC povedal ustanovitelj družbenega omrežja Mark Zuckerberg.

Pojasnil je tudi, da so se pri Facebooku gumbu Ni mi všeč do zdaj izogibali predvsem zato, ker niso želeli, da bi postal mehanizem za izražanje nestrpnosti do drugače mislečih. Gumba Ni mi všeč, s katerim bi uporabniki lahko pokazali, da se z določeno vsebino ne strinjajo, zato ne bo. Zuckerberg namreč meni, da bi lahko podpihoval sovraštvo in uničeval prijateljstva.

Kako bo gumb Ni mi všeč torej deloval v praksi, še ni povsem jasno, naj pa bi Facebook odziv uporabnikov preizkusil že zelo kmalu.

Vprašanje, ki se nam ob tem poraja, pa je: lahko gumb Ni mi všeč kljub dobrim namenom Zuckerberga vendarle postane vodilo za širjenje nestrpnosti? Raziskave so namreč že pokazale, da si uporabniki Facebooka silno želijo načina za izražanje nestrinjanja z objavami profilov, ki jim sledijo. Če bi se to res zgodilo, bi se zagotovo tresli Facebookovi temelji – nihče namreč ne bi več želel objavljati vsebin s potencialom za nabiranje "nimivšečkov".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin