Petek,
8. 3. 2019,
17.23

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

2

Natisni članek

primorska avtocesta primorska avtocesta nesreča nesreča zastoj zastoj promet promet

Petek, 8. 3. 2019, 17.23

5 let, 1 mesec

Primorska avtocesta po dveh nesrečah spet odprta #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

2

Zastoj na avtocesti | Zastoj na primorski avtocesti. | Foto Andreja Lončar

Zastoj na primorski avtocesti.

Foto: Andreja Lončar

Na primorski avtocesti so odstranili posledice prometne nesreče med priključkoma Vrhnika in Brezovica proti Ljubljani. Na regionalni cesti med Logatcem in Vrhniko v smeri proti Ljubljani še vedno nastajajo zastoji.

Na ljubljanski policijski upravi pojasnjujejo, da so policiste danes okoli 16.30 obvestili o prometni nesreči na primorski avtocesti pred izvozom Brezovica v smeri proti Ljubljani.

Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja so ugotovili, da se je nesreča zgodila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznice osebnega vozila. V nesreči sta bili udeleženi še dve osebni vozili. V nesreči sta povzročiteljica in potnica v vozilu enega izmed udeležencev utrpeli lažje telesne poškodbe. V nesreči je nastalo za okoli 12.500 evrov materialne škode.

Voznik tovornjaka zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v priklopnik

Ob 16.50 so policiste obvestili o še eni prometni nesreči na primorski avtocesti v smeri proti Ljubljani. Voznik tovornega vozila, šlo je za državljana Madžarske, je ob 16.45 vozil tovorno vozilo znamke Daf s pripetim priklopnim vozilom znamke Krone po desnem prometnem pasu avtoceste iz smeri Vrhnike proti Brezovici.

Zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji je s sprednjo stranjo tovornega vozila trčil v zadnjo stran priklopnega vozila, ki ga je vozil državljan Srbije. Ta je pred njim vozil tovorno vozilo znamke Daf s pripetim priklopnim vozilom Schwarzmüller in je bil v fazi ustavljanja.

Zaradi opisanega trčenja je tovorno in priklopno vozilo udeleženca odbilo naprej po desnem prometnem pasu, tako da je ta s sprednjo stranjo tovornega vozila trčil v zadnjo stran priklopnega vozila, ki ga je vozil državljan BiH, ki je vozil pred njim tovorno vozilo znamke Man s pripetim priklopnim vozilom Schmitz.

V prometni nesreči sta se voznik povzročitelj in prej omenjeni državljan Srbije lahko telesno poškodovala in so ju z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana, kjer so jima ponudili zdravniško pomoč. Povzročitelju bodo policisti zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji izrekli mandatno kazen.

Dve prometni nesreči tudi na ljubljanski obvoznici

Po poročanju Prometno-informacijskega centra je bil na ljubljanski vzhodni obvoznici oviran promet med priključkom Bizovik in pokritim vkopom Strmec proti razcepu Malence. Zaradi nesreče je bil na severni ljubljanski obvoznici oviran promet med priključkoma Bežigrad in Tomačevo proti Zadobrovi.

Nesreča na vzhodni ljubljanski obvoznici. | Foto: Metka Prezelj Nesreča na vzhodni ljubljanski obvoznici. Foto: Metka Prezelj

Promet na drugi strani avtoceste upočasnjevali radovedni vozniki

Zaradi obeh prometnih nesreč je bila primorska avtocesta na omenjenem cestnem odseku dobro uro zaprta za promet. Nastal je daljši zastoj, obvoz je potekal po vzporedni regionalni cesti. V času popoldanske prometne konice je zastoj nastajal tudi na primorski avtocesti v smeri proti Kopru, predvsem zaradi voznikov, ki so upočasnjevali promet zaradi ogledovanja opisanih nesreč, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.