Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 12. 2007,
14.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 12. 2007, 14.56

8 let

Toyota hiace

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hiace je na voljo v potniški (kombi) in tovorni (furgon) izvedenki, in sicer z dvema medosnima razdaljama.

Spisek vseh modelov, ki prihajajo iz Toyotinih tovarn, se vije kot kača, se pa seznam močno skrajša, ko se omejimo na tiste modele, ki so naprodaj v Sloveniji. Teh je pravzaprav le nekaj, večino dobro poznamo, vsake toliko časa pa se najde še kakšen nov. Zadnji v tem pogledu je model hiace, ki na "sceni" nastopa že veliko let, pri nas pa je tokrat naprodaj prvič. Prihaja pa ravno v trenutku, ko ga je Toyota malce prenovila, da se bo bolje "prijel".

Dve dolžini ...

Hiace je na voljo v potniški (kombi) in tovorni (furgon) izvedenki, in sicer z dvema medosnima razdaljama. Daljša različica ponuja šest kubičnih metrov in pol tovornega prostora - v furgona tako lahko pospravimo dve euro paleti (skozi bočna ali zadnja dvokrilna vrata), kombi izvedenka pa omogoča prevoz osmih oseb. Nosilnost je seveda odvisna od izvedbe, ampak več kot 1265 kilogramov v nobenem primeru ne boste smeli prevažati.

... in dva motorja

Za pogon hiaca skrbi 2,5-litrski dizel, ki je na voljo v dveh različicah - šibkejša razvija 95 KM in 230 Nm navora, močnejša pa 117 KM in 294 Nm navora (oba motorja sta povezana s petstopenjskim ročnim menjalnikom). Pravzaprav gre za agregat, ki ga v nekoliko spremenjeni podobi poznamo že iz hiluxa, tudi tokrat pa se pogon prenaša na zadnji par koles. Se pa je v primeru furgona lahko odločiti tudi za izvedenko, gnano na vsa štiri kolesa, s čimer bo konkuriral vitu in transporterju.

Nizka cena in pregovorna kvaliteta

Zastopnik računa, da se bo do konca letošnjega leta za hiaca odločilo trideset kupcev (večinoma se bodo odločali za furgone), glavni razlog za nakup pa naj bi bili nizki stroški lastništva, pregovorna Toyotina zanesljivost in nizka nabavna cena. Osnovni hiace namreč stane manj kot 16.000 evrov, pa tudi najdražja izvedenka s štirikolesnim pogonom ne preseže dvajsetih tisočakov.

Ne spreglejte