Ponedeljek,
5. 12. 2011,
12.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ferrari

Ponedeljek, 5. 12. 2011, 12.52

8 let

Štiri milijone ameriških dolarjev škode v verižnem trčenju – 8 ferrarijev, lamborghini …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Neprilagojena hitrost je najbrž vzrok za verižno trčenje na avtocesti v bližini Čugokuja na jugozahodu Japonske, ki se bo v zgodovino najverjetneje zapisalo kot najdražje verižno trčenje na Japonskem.

"Počilo" v konvoju dvajsetih ferrarijev

V verižno trčenje sej je zapletlo kar osem ferrarijev, lamborghini, trije mercedesi in toyota prius. Gmotna škodo pregrešno drage zverižene pločevine je ocenjena na štiri milijone ameriških dolarjev. Nesreča se je zgodila v nedeljo zjutraj, ko je okoli 20 ferrarijev vozilo v koloni po avtocesti v bližini Čugokuja v pokrajini Šimonoseki. Milijonsko škodo in poškodbe je po vsej verjetnosti povzročil voznik prvega ferrarija v koloni, ki naj bi na mokrem cestišču precenil svoje sposobnosti. Njegovega rdečega lepotca je zaneslo in zaletel se je v zaščitno ograjo, od katere se je nato odbil nazaj v hitro vozečo kolono. Vozniki za njim so sicer zavirali, a za številne je bil nalet zaradi velike hitrosti neizogiben.

Šestdesetletni podjetnik ni bil kos fiziki in stroju

Predvidevajo, da so bili vozniki ferrarijev na poti v Hirošimo, kjer je potekalo srečanje voznikov luksuznih vozil. Prvega ferrarija na čelu konvoja je vozil 60-letni podjetnik iz mesta Čikušino.

"Še nikoli nisem videl česa takega. Zelo redko se zgodi, da bi ferrariji vozili v tako veliki skupini," je nesrečo komentiral član policijske patrulje Eičiro Kamitani. Dodal je, da je bilo v nesreči lažje ranjenih deset ljudi, pet moških in pet žensk.

Po navedbah očividcev naj bi si vozniki ferrarijev na avtocesti očitno dali duška in pošteno pritisnili na plin. Vozili naj bi namreč s hitrostjo od 140 do 160 kilometrov na uro, čeprav je na odseku, kjer se je zgodila nesreča, najvišja dovoljena hitrost 80 kilometrov na uro.

Posebnost dežele vzhajajočega sonca je, da luksuznih avtomobilov ne vozijo zgolj bogataši, temveč tudi številni povsem običajni ljudje, ki namensko varčujejo prav za nakup svojega sanjskega vozila.