Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Ponedeljek,
16. 1. 2012,
15.47

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Škoda

Natisni članek

Ponedeljek, 16. 1. 2012, 15.47

8 let, 3 mesece

Rekordno prodajno leto za Škodo

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Škoda je v letu 2011 na globalnem trgu zabeležila rekordne prodajne rezultate, saj je po svetu skupaj prodala 875.000 in zabeležila 15-odstotno prodajno rast na globalnem nivoju.

Winfried Vahland: V letu 2011 je družba za to postavila odlične temelje

"Za nami je leto, ki je bilo za Škodo zelo pomembno," je rezultate povzel predsednik Škodine uprave, prof. dr. h.c. Winfried Vahland. "Že v prvem letu smo začeli učinkovito uresničevati strategijo rasti do leta 2018, povečala se je hitrost rasti in dosegli smo nov prodajni rekord. Znova smo močno izboljšali obseg naše proizvodnje in prodaje ter prisotnost na mednarodnih trgih," je povedal direktor znamke. Tudi nadaljnji cilji so že natančno začrtani: do leta 2018 naj bi se Škodina prodaja po svetu povečala na najmanj 1,5 milijona vozil letno. "V letu 2011 je družba za to postavila odlične temelje," je poudaril Vahland. Slednjo trditev prvega moža znamke iz Mlade Boleslavi pa potrjujejo tudi konkretne prodajne številke, saj so v letu 2010 prodali 762.600 Škod, lansko leto pa je prodajna številka zrasla za 112.400 enot.

Računajo na velike trge

Škoda je praktično v vseh svojih prodajnih regijah lansko leto prodala več vozil kot leto poprej.

V tovarni veliko stavijo na razvoj prodaje na indijskem trgu, ki je eden od pomembnih stebrov Škodine strategije rasti.

V Indiji je Škoda prodajo v letu 2011 povečala kar za polovico; tam so namreč prodali 30.005 vozil. Pri Škodi pa si veliko obetajo tudi od drugih velikih trgov, kot so Kitajska, Nemčija in Rusija.

Citigo in rapid prva predstavnika modelske ofenzive

Češki avtomobilski proizvajalec krepi svoje aktivnosti in investira v nove modele, trge in kapacitete. Tako bodo matično tovarno v Mladi Boleslavi do sredine leta 2012 znatno povečali. Malček citigo, bratranec Volkswagnovega upa, in indijska kompaktna limuzina rapid sta prva predstavnika Škodine modelske ofenzive že vstopila na trg. Rapid pa je avto, ki ga Škoda v Indiji izdeluje za Indijo. "Z rapidom želimo dolgoročno utrditi in izboljšati naš položaj v Indiji. Indija je na poti naše rasti država z izjemno velikim potencialom," je še povedal Vahland.

Ne spreglejte