SiolNET. Avtomoto Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pri Mitsubishiju so se ogreli za električno formulo 1

2

termometer

Pri japonskem proizvajalcu vozil Mitsubishi, ta ima za seboj bogato motošportno tradicijo, podpirajo zamisel predsednika FIA Jeana Todta o električnem prvenstvu F1.

Mitsubishi mora biti zraven …

Po besedah predsednika uprave Mitsubishija Osamuja Masuka podjetje zelo zanima sodelovanje pri projektu, saj se jim zdi zamisel Jeana Todta zelo zanimiva, upravo pa, kot je povedal predsednik Masuko pri udeležbi v tem projektu podpirajo tudi zaposleni, ki so prepričani, da mora Mitsubishi pri tem vsekakor sodelovati.

Se namerava podjetje vrniti v športne arene?

Glede na dejstvo, da se je Mitsubishi umaknil tako iz svetovnega prvenstva v reliju (WRC) kot tudi iz Dakarja, kjer je žel velike uspehe, se pri podjetju očitno prav z idejo o električnem prvenstvu formule 1 želijo vrniti na motošportno sceno. Svojo električno usmeritev je japonski proizvajalec pred časom podkrepil z – za številne kontroverzno – idejo o ukinitvi legendarne serije EVO, katere prihodnost za zdaj še vedno ni dokončno določena.

Motošport – gibalo razvoja tudi pri elektrifikaciji avtomobilov

Predsednik Masuko je prepričan, da bi tovrstno električno prvenstvo imelo pozitiven vpliv na tehnološki razvoj električnih avtomobilov, ki so že na trgu. Prav zadnje in obenem tudi dvig prepoznavnosti električnih vozil pa si z elektroprvenstvom F1 želi doseči tudi Mednarodna avtomobilska zveza – FIA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin