Gregor Pavšič

Petek,
24. 10. 2014,
10.30

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Porsche

Natisni članek

Petek, 24. 10. 2014, 10.30

8 let, 3 mesece

Premožni starši sinu kupili porscheja, ta zdaj nima niti za gorivo

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Mlademu Kitajcu so starši kupili porscheja caymana, zdaj pa nima denarja za gorivo. Na ulici je neuspešno poskušal prodati nekaj svojega imetja.

Policisti mu niso dovolili prodaje stvari na ulici

Kitajska je dežela velikih nasprotij. Na eni strani blišč bogatih, na drugi strani vsakodnevna beda revnejšega dela prebivalstva. Povečanje števila novih avtomobilov je na Kitajskem prikaz gospodarske in kupne moči, ki pa negativno vpliva na onesnaženost okolja.

Med kupci novega avtomobila je bila tudi premožna družina nekega mladega Kitajca, ki so mu starši kupili novega porscheja caymana. Avtomobil v Evropi stane od 63 tisoč evrov naprej.

Mladenič je torej dobil prestižen in vrhunski avtomobil, ki pa za vzdrževanje seveda ni poceni. Caymanov motor zahteva precej goriva, za katerega pa zdaj novopečeni lastnik nima denarja. Na ulici je hotel prodati nekaj svojega imetja, da bi dobil denar za nekaj litrov goriva. Ni mu uspelo, saj so ga zaradi nezakonite prodaje z ulice hitro spodili policisti.

Se bo mladenič zdaj kmalu zaposlil in tako dobil denar za lastniško vzdrževanja caymana ali si bo morda omislil kakšen primernejši avtomobil?