Torek,
31. 1. 2012,
12.18

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Mercedes-Benz Hankook

Torek, 31. 1. 2012, 12.18

6 let

Poceni Hankook na prestižnih mercedesih razreda S

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Korejski Hankook načeloma ne spada med premium gumarje, a v prihodnje naj bi bilo drugače. Pri tem bo pomagala pogodba o opremljanju mercedesov razreda S.

Premium izdelki morajo biti sestavljeni iz samih premium sestavnih delov, da lahko ohranja svoj premium status. Ena sama poceni komponenta v hipu zniža vrednost izdelka, čeprav načeloma ni nič narobe s cenejšim sestavnim delom, če ta ustreza kakovostnim zahtevam premium znamke.

Korejski gumar Hankook načeloma ne velja za premium znamko, tudi AMZS-jevi testi jo uvrščajo v sredino ponudbe gum, v razred priporočljivih, ne zelo priporočljivih gum. A po poročanju Reutersa bo Hankook začel opremljati prestižne mercedes-benze razreda S.

Seveda ne gre pričakovati, da bi Mercedes-Benz dopustil, da bi bile zmogljivosti svojih najdražjih limuzin odvisne od povprečnih gum, Hankook očitno že zmore proizvajati tudi premium gume. In prav to želijo Korejci s tem poslom dokazati - selijo se višje na lestvici gumarjev, in kako drugače naj to dosežejo kot z izpostavljanju v visoki družbi. Najprej na superšportniku hennessey venom z dobrim tisočakom "konjičev" pod motornim pokrovom, zdaj pa v še veliko bolj množičnem prestižnežu.

In kako bodo to Mercedesovo pomoč Hankooku sprejeli kupci?

Kakorkoli že, na čigavih gumah bodo vozili mercedesi S za Slovenijo, bomo preverili v petek, ko se ta avtomobil začne uradno prodajati. Sicer pa Hankook ne opremljal le mercedesov S, ampak tudi E-je, pa BMW-jeve enice in petice, v dogovorih so tudi z Audijem.