Gregor Pavšič

Ponedeljek,
8. 7. 2024,
6.40

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,69

Natisni članek

Natisni članek

Turčija proizvodnja avtomobilov BYD

Ponedeljek, 8. 7. 2024, 6.40

3 mesece

BYD želi v Evropi še drugo avtomobilsko tovarno

Po Orbanu še Erdogan? Kitajci želijo v Evropi še eno tovarno.

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,69
BYD dolphin seal | BYD dolphin je eden prvih modelov največjega kitajskega proizvajalca v Evropi. | Foto BYD

BYD dolphin je eden prvih modelov največjega kitajskega proizvajalca v Evropi.

Foto: BYD

Najprej do leta 2026 na Madžarskem, drugo evropsko tovarno pa bo BYD očitno gradil v Turčiji.

Po informacijah iz vrha turških oblasti bo BYD, največji kitajski proizvajalec avtomobilov, svojo drugo evropsko tovarno gradil v Turčiji. To naj bi kmalu napovedal turški predsednik Recep Erdogan, je poročal Bloomberg. Napoved je za zdaj neuradna, viri pa prihajajo iz Erdoganovih vrst.

Novo tovarno naj bi gradili v provinci Manisa v zahodnem delu države, vrednost naložbe pa bi bila milijardo ameriških dolarjev (0,9 milijarde evrov).

Prvo evropsko tovarno bo BYD gradil na Madžarskem. | Foto: BYD Prvo evropsko tovarno bo BYD gradil na Madžarskem. Foto: BYD

Turčija umaknila napoved povišanja carin

BYD namerava do leta 2026 začeti s proizvodnjo avtomobilov na Madžarskem in sicer pri mestu Szeged. Nedavno so odprli svojo prvo tovarno na Tajskem, prevzeli so nekdanjo Fordovo tovarno v Braziliji. Prav tako iščejo možnost tovarne v Mehiki. Vse te tovarne bodo pomagale BYD pri dostopu do različnih globalnih trgov.

Evropska tovarna prinaša mnoge prednosti, med drugim tudi izogib napovedanim višjim carinam s strani Evropske unije. Turčija, ki ni del EU, to skladno s trenutno veljavnimi trgovskimi dogovori prav tako omogoča tako poslovanje za kitajsko družbo.

Po pogovoru Erdogana s kitajskim predsednikom Xi Jinpnigom je Turčija tudi umaknila napoved o znatnem povečanju uvoznih carin za kitajske avtomobile v svojo državo.

Glavnina prodaje še vedno na Kitajskem

BYD je samo v drugem četrtletju prodal skoraj milijon svojih električnih avtomobilov in priključnih avtomobilov, kar je bilo 40 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

V Evropi je prodaja BYD za zdaj še majhna. V prvih petih mesecih so v EU prodali slabih 13 tisoč avtomobilov, lani v tem obdobju le dobrih dva tisoč. BYD namerava v Evropo pripeljati tudi svoje cenejše modele, med drugim tudi na Kitajskem zelo uspešni model seagull z napovedano ceno pod 20 tisoč evri.